Politieberichten Van: Zondag 29 Oktober 13.00 uur t/m Maandag 30 Oktober 07.00 uur

Oosterwolde: slechts 10 bekeuringen voor landbouwverkeer De politie in Oost- en Weststellingwerf heeft tussen 25 september en 27 oktober tien een bekeuringen uitgeschreven voor landbouwverkeer, vooral voor het ontbreken van de afgeknotte driehoek. De politie vindt de actie succesvol, gezien het geringe aantal bekeuringen voor dit feit in een maand tijd. Waarschijnlijk is de voorlichting in de lokale media succesvol geweest, want opvallend veel landbouwvoertuigen zijn sinds enige tijd uitgerust met een fonkelnieuwe afgeknotte driehoek.

Terwispel – A7 : politie zoekt vrachtwagenchauffeur die duidelijkheid kan geven over ongevalDe politie onderzoekt een aanrijding op de A7, die vrijdagochtend 27 oktober, omstreeks 11.00 uur plaatsvond op de A7, ter hoogte van het Shell-station nabij Terwispel. De vermoedelijke toedracht is als volgt: een 70-jarige automobiliste uit Castricum zag dat een 45-jarige automobilist uit Kampen achter een voor hem rijdende vrachtwagen, geladen met bieten, reed. De vrouw wilde beide voertuigen inhalen. Toen de vrouw vlak achter de vrachtwagen reed, wilde de Kampenaar ook inhalen. Hierdoor moest de vrouw naar links uitwijken, waardoor ze met de linkerwielen in de middenberm terechtkwam. Omdat dat de auto van de inwoner van Kampen naar links bleef komen, raakten beide voertuigen met elkaar in botsing. De Kampenaar bestrijdt de lezing. Om duidelijkheid in deze zaak te scheppen is de politie op zoek naar getuigen, maar vooral ook naar de vrachtwagenchauffeur. Zij werden verzocht om op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Bolsward: fietsster gewond na valDe politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de Snekerstraat. Een 46-jarige fietsster uit Bolsward kwam ten val nadat zij met haar stuur het stuur van een 49-jarige fietser uit Bolsward raakte. De man fietste naast haar. De vrouw is met letsel aan hand en gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Ferwert: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Nije Bourren. Tussen zondagmiddag en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit één van de kamers werd een portemonnee met daarin enkele honderden euro’s weggenomen. De 52-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Heerenveen: begeleider en speler aangehouden na mishandelingDe politie heeft zondagavond in de ijshockeyhal van Thialf een 16-jarige ijshockeyspeler uit Wijchen en een 30-jarige man uit Gilze aangehouden op verdenking van mishandeling. De speler nam deel aan een ijshockeywedstrijd en werd door de scheidsrechter van het ijs gestuurd. Bij het betreden van het strafbankje drukte de speler het deurtje met kracht tegen een official aan. Hierop besloot de scheidsrechter om de speler definitief van het ijs te sturen. Bij het verlaten van de hal ontstond een woordenwisseling met een medewerker van de ijshal. Ook een begeleider van de speler ging zich er mee bemoeien, waarbij hij de medewerker diverse keren sloeg. Deze begeleider, een 30-jarige inwoner van Gilze, kwam even later de tribune op, waarbij hij een bezoekster tussen de stoelen van de tribune drukte. De vrouw, een 70-jarige inwoonster van Leeuwarden, liep letsel op aan haar schouder en heeft aangifte gedaan. Ook de medewerker van de ijshal deed aangifte. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal mochten de twee het bureau verlaten.

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan De Jokse. Tussen zondagmiddag en zondagavond kwam men vermoedelijk binnen door hengelen. De gehele woning werd doorzocht. Er werd een grote collectie met cd’s, dvd’s en computerspellen weggenomen. De 46-jarige bewoonster deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan