Fryslân, 30-06-2008 • Politieberichten van zondag 29 juni 11.00 uur t/m maandag 30 juni 07.00 uur

Workum: omstanders redden man uit water Een 77-jarige inwoner van Workum is zondagmorgen door twee plaatsgenoten gered uit het water aan de Raardaburren. De man was met zijn scootmobiel in het water terechtgekomen bij een automatische voetgangersbrug. Vermoedelijk is het rode licht gaan branden nadat hij dit was gepasseerd en heeft hij het alarm van de brug niet gehoord. Het voorste gedeelte van zijn scootmobiel werd vervolgens door de openklappende brug opgetild, waarna hij met voertuig en al in het water belandde. Twee plaatsgenoten bedachten zich geen moment en sprongen de man achterna. Het lukte hen de man op de wal te krijgen, die later door gewaarschuwde ambulancebroeders werd onderzocht. Hij hield aan het voorval alleen wat letsel aan zijn hand over.

Scherpenzeel: kop/staartbotsing met letsel De politie heeft zondagmorgen assistentie verleend bij een aanrijding op de Pieter Stuyvesantweg. Een 51-jarige automobilist uit Heerenveen merkte te laat dat een voor hem rijdende auto afremde voor een voorligger. Er volgde een kop/staartbotsing, waarbij de voorste auto weer tegen een andere voor hem rijdende auto werd gedrukt. Twee inzittenden van de eerste auto werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Ferwoude: motorrijder te water De politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Zeedijk. Een 36-jarige motorrijder uit Enkhuizen was daar in een bocht door een stuurfout rechtdoor gereden en vervolgens met motor en al in de Dijksvaart terecht gekomen. De bestuurder werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Daar bleek hij geen noemswaardig lestel te hebben opgelopen.

Harlingen: inbraak bedrijf De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg. Daar werd tussen vrijdagavond en zondagmiddag een raam vernield, waarna een computerscherm werd weggenomen. Het bedrijf moet nog aangifte doen.

Goutum: motorrijder over de kop De politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij een verkeersongeval op de Overijsselseweg. Een 45-jarige motorrijder uit Oldemarkt was daar door onbekende oorzaak over de kop geslagen. De man werd met borst- en schouderklachten per ambulance naar het MCL vervoerd.

Leeuwarden: aanhoudingen De politie heeft zondagavond een 36-jarige Hagenaar en een 37-jarige Leeuwarder aangehouden. Kort daarvoor had een 45-jarige Leeuwarder bij de politie gemeld dat hij was overvallen in zijn woning aan de Bagijnestraat. Twee mannen hadden hem met een mes bedreigd en een klein geldbedrag en een mobiele telefoon meegenomen. Op grond van het opgegeven signalement werden korte tijd later de twee verdachten op de Westersingel aangehouden. Ze werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Leeuwarden: aanrijding met letsel De politie heeft maandag rond 01.00 uur een 45-jarige Leeuwarder aangehouden. Rond dat tijdstip kwam bij de meldkamer een melding dat een automobilist onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. Op de Eglantierstraat zagen agenten een auto rijden die ze bij de rotonde met het Kalverdijkje een stopteken gaven. De auto reed echter slingerend door, raakte een lantaarnpaal en kwam vervolgens tegen een metalen doorrijhoogtepaal tot stilstand. De bestuurder, een 45-jarige Leeuwarder, liep daarbij een hoofdwond op. Hij werd per ambulance naar het MCL vervoerd. Daar werd hem een bloedproef afgenomen. 

Ouwster-Nijega: man gewond bij caravanbrand De politie heeft zondagavond hulp verleend bij een caravanbrand waarbij de 35-jarige bewoner gewond raakte. Toen de politie na een melding van de brand op een camping aan de Jetze Veldstraweg arriveerde was de caravan al vrijwel geheel uitgebrand, De bewoner was reeds uit de caravan stond zich onder de douche te koelen. Omdat hij over ruim 20 procent van zijn lichaam brandwonden had, werd hij na behandeling door aan arts van de ter plaatse gekomen traumaheli per ambulance naar het brandwondencentrum in Groningen overgebracht.

112Fryslan

})