Politieberichten Van: Zondag 29 Juli 11.00 uur t/m Maandag 30 Juli 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Beetgumermolen: inbraak in sportcomplexDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een sportcomplex aan It Bosk. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het pand werden een aantal dozen met snoepgoed weggenomen. Namens de beheercommissie deed een 65-jarige inwoner van Beetgumermolen aangifte.

Anjum: ravage aangericht in leegstaande woning De politie onderzoekt de vernieling van een woning aan de Tsjerkestrjitte. In de nacht van zaterdag op zondag sloegen onbekenden alle ramen in. De voordeur werd opengebroken en binnen in de woning werd een grote ravage aangericht. Een 35-jarige inwoner van Anjum heeft aangifte gedaan. Ondanks het lawaai dat gepaard ging met de vernielingen hadden de buurtbewoners niks gehoord en/of gezien.

Scharsterbrug A7: automobilist gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft zondagochtend op de A7 nabij Scharsterbrug een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 41-jarige automobilist uit Sneek gewond raakte. De bestuurder haalde iets uit zijn dashboardkastje en verloor daardoor de macht over het stuur. Hij raakte met zijn voertuig in de berm en sloeg een aantal keren over de kop. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn auto gehaald. De Sneker werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: politie onderzoekt mishandelingDe politie onderzoekt de mishandeling van een 14-jarige inwoner van Leeuwarden. De jongen fietste zondagmiddag op de Wirdumerdijk toen hij werd aangesproken door twee fietsers. De twee begonnen aan de jongen te trekken en in zijn zaken te voelen. Een van de fietsers sloeg het slachtoffer, vermoedelijk met een voorwerp, in zijn nek. De jongen kwam ten val, waarna de twee verdachten er vandoor gingen. De Leeuwarder werd met letsel aan zijn nek en gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: politie houdt twee inbrekers aanDe politie heeft zondagmiddag in een opvanghuis aan de Goudenregenstraat twee Leeuwarders van 31 en 20 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak. De twee hadden eerder die middag in een woning op De Emma in Drachten ingebroken. Een buurtbewoner zag dit alles gebeuren en waarschuwde de politie. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement, van de zowel de auto als de twee verdachten, werd direct begonnen met een zoektocht. Via de meldkamer Fryslân werden de signalementen doorgeven aan alle politie-eenheden in Fryslân. Agenten in Leeuwarden zagen de auto staan nabij de Goudenregenstraat. In het opvanghuis werden de twee verdachten aangetroffen. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd inbeslaggenomen.

Harich: jongetje verdronken in zwembadEen 2-jarig jongetje uit Ermelo is zondagmiddag in een zwembad op een camping aan de Bokkeleane verdronken. De jongen raakte vermoedelijk tijdens het spelen te water waar hij door een omstander werd gevonden. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd. Diverse politie-eenheden, twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffertje werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden waar hij overleed.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertredingDe politie heeft zondagavond op de Groningerstraatweg het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Gytsjerk ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde de controle met een lasergun met 130 kilometer per uur, terwijl 70 is toegestaan. Omdat er een vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de beginnend bestuurder 110 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. Voor zowel de snelheid als het rijden onder invloed werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd de bestuurder zijn rijbewijs ingevorderd.

Vlieland: politie onderzoekt diefstalDe politie onderzoekt de diefstal van diverse goederen uit een restaurant aan de Dorpsstraat. Een groep van tien personen had zondagavond in het restaurant gegeten. Tijdens het opruimen van de tafels ontdekte het personeel dat er een aantal goederen, waaronder een zingende vis op een houtenplank, een kaarsenstandaard, een klok en een plant, waren weggenomen. Ondanks een zoektocht door het dorp werden de verdachten niet meer aangetroffen. Namens het restaurant deed een 35-jarige inwoonster van Vlieland aangifte.

Leeuwarden: inbraak in kantoorDe politie onderzoekt een inbraak in een kantoor aan de Snekertrekweg. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een deur. In het pand werd een kluis opengebroken waaruit een geldbedrag werd weggenomen. Namens het bedrijf deed een 44-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangifte.

 

112Fryslan