Politieberichten Van: Zondag 28 Januari 13.00 uur t/m Maandag 29 Januari 07.00 uur

Wolvega: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Stadhouderslaan. Tussen vrijdagavond en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een geldbedrag werd weggenomen. De 40-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Raerd: inbraak in dorsphuisDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in het dorpshuis aan de Buorren. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Ook in het pand zelf werden diverse deuren en kasten opengebroken, waardoor veel schade ontstond. Er werd een onbekend geldbedrag weggenomen. Een 52-jarige inwoner van Raerd deed aangifte. 

Oosterwolde: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Molenweg. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werd een computer weggenomen. De 33-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: man aangehouden voor mishandeling en bezit drugsDe politie heeft zondagavond in de Boksdoornstraat een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en het bezit van drugs. Agenten kregen een melding dat de bewoners van een woning aan de Boksdoornstraat voor geluidsoverlast zorgden. Na een kort gesprek beloofden de bewoners geen lawaai meer te produceren. Een paar minuten later kregen de agenten een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Boskdoornstraat. Eén van de omwonenden, een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden, was naar de betreffende woning gegaan omdat de muziek en andere herrie weer waren begonnen. De vrouw werd bedreigd en geslagen door de 18-jarige bewoner. Hierop werd de Leeuwarder aangehouden door de politie. Tijdens de fouillering op het politiebureau werden tien zakjes met speed aangetroffen in de kleding van de man. De zakjes met drugs zijn in beslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt man aan voor handel in drugsDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Weaze een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van handel in drugs. De man werd op grond van de Opiumwet gecontroleerd. In zijn portemonnee en broekzak vonden de agenten drie zakjes en vijf bolletjes met vermoedelijk cocaïne. De Leeuwarder is voor nader onderzoek ingesloten.

Franeker: rijden onder invloedDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 50-jarige automobilist uit Franeker aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. De bestuurder werd op de Gaffelaar gecontroleerd. Hij gaf gelijk aan dat zijn rijbewijs was ingevorderd. De Franeker werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De verdachte blies 365 ug/l. Goed voor een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Tevens kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Heerenveen: man aangehouden na eenzijding ongevalDe politie heeft maandagochtend op A7 nabij Heerenveen een 26-jarige automobilist uit Joure aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen de vangrail gereden. Omdat er een vermoeden bestond dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies 940 ug/l. Goed voor rijverbod van twaalf uur en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de Jouster ingevorderd.

Lemmer: brand in bedrijfspandDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag de brandweer geassisteerd bij een grote brand in een bedrijfspand aan de Vuurtorenweg. Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan. De brandweer van Lemmer was snel ter plaatse, maar kon ondanks de hulp van omliggende brandweerkorpsen niet voorkomen dat het pand geheel uitbrandde. Door de politie werd het publiek op veilige afstand gehouden omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Na metingen van brandweer bleek dit niet het geval te zijn.  De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

 

112Fryslan