Politieberichten Van Maandag 27 November 2006

Politieberichten Van: Zondag 26 November 13.00 uur t/m Maandag 27 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Donkerbroek: oproep getuigen in verband met diefstal van begraafplaats  De beheerder van de begraafplaats aan de Kerkereed in Donkerbroek heeft de politie gemeld dat sinds een maand er sprake is van een toenemend aantal gevallen van kleine diefstallen van graven. Het gaat dan om relatief kleine voorwerpen, maar wel veelal met en emotionele waarde. De politie en beheerder komen graag in contact met eventuele getuigen van deze diefstallen. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Terschelling West: strandcontroleDe politie heeft zondagmiddag in samenwerking met Staatsbosbeheer een strandcontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 35 voertuigen gecontroleerd die op het strand reden. Eén bestuurder bleek niet te beschikken over een vergunning. Hij kreeg een bekeuring.

Heerenveen: alcoholcontrole De politie heeft na afloop van de wedstrijd sc Heerenveen – AZ Alkmaar op de Stadionweg een alcoholcontrole gehouden. Van de 130 gecontroleerde automobilisten bleek één automobilist te veel te hebben gedronken. Hij blies 260 ug/l, goed voor een rijverbod van één uur en een proces-verbaal. Tevens heeft de politie na afloop van de wedstrijd een 23-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op het Burgemeester Kuperusplein op verdenking van verzet. Agenten probeerden een verdachte aan te houden na een vechtpartijtje tussen twee supportersgroepen. De Heerenveener probeerde de aanhouding van deze supporter te voorkomen. De laatst genoemde wist hierdoor te ontkomen. De 23-jarige werd nu echter zelf aangehouden.

Leeuwarden: bromfietsster aangehoudenDe politie heeft zondagavond een 16-jarige bromfietsster uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. Het meisje was met haar bromfiets op de Azaleastraat tegen een geparkeerde auto aangereden. Toen ze er vandoor wilde gaan werd dit voorkomen door omstanders. Agenten probeerden een gesprek met de verdachte te voeren maar dat bleek niet mogelijk. Ze reageerde agressief en wilde de agenten niet te woord staan. Hierop werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat er een vermoeden bestond de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde werd haar gevraagd om mee te werken aan een ademanalyse. Ondanks een vordering weigerde ze mee te werken. Na onderzoek bleek tevens dat het meisje niet beschikte over een bromfietscertificaat en ook haar bromfiets bleek niet te zijn verzekerd. Na verhoor en een proces-verbaal mocht ze het politiebureau verlaten.

Leeuwarden: rijden onder invloedDe politie heeft zondagavond een 40-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man werd op de Groeneweg gecontroleerd. Hij blies een F waarna de bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De Leeuwarder blies 670 ug/l. Goed voor een rijverbod van elf uur, de man zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Aalsum: politie zoekt getuige van dodelijke aanrijding

De politie zoekt een getuige die net voor de dodelijke aanrijding op zaterdag 25 november over de Dokkumerweg reed. Deze automobilist kwam vanuit de richting Ternaard en reed in de richting van Dokkum. Deze getuige heeft geknipperd met de lichten. De politie heeft reeds met twee andere getuigen gesproken en komt ook graag met deze getuige in contact.

 

Zaterdag om 18.50 uur vond een aanrijding plaats op de Dokkumerweg. Een 31-jarige automobilist uit Dokkum, komend vanuit de richting Dokkum, haalde, in een bocht naar links, een auto in. Uit tegenovergestelde richting kwam ook een auto. Na de inhaalmanoeuvre week de 31-jarige uit naar rechts. Hierbij sloeg de auto over de kop, kwam in de rechterberm terecht, sloeg weer over de kop en kwam op de kop in de sloot terecht. De inzittende van de auto, een 40-jarige inwoonster van Oentsjerk, werd uit de auto geslingerd. De vrouw liep hierbij ernstig nekletsel op. Ze is per ambulance naar het UMCG in Groningen overgebracht, waar de vrouw zondagochtend aan haar verwondingen is overleden.

 

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan