Politieberichten Van: Zondag 22 Oktober 13.00 uur t/m Maandag 23 Oktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Harlingen: politie lost inbraken op Met de aanhouding van een 23-jarige en een 15-jarige verdachte uit Harlingen heeft de politie ruim tien inbraken opgelost. Het betrof inbraken in auto’s en woningen in Harlingen en Drachten. Beide verdachten zitten nog in bewaring.

In de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober werd een 23-jarige inwoner van Harlingen op heterdaad aangehouden bij het plegen van een autoinbraak. Op de Nieuwe Willemshaven ter hoogte van het gebouw van de KNRM brak hij een personenauto open. Ook bekende hij in de bewuste nacht vier andere auto’s te hebben opengebroken op het parkeerterrein bij de Westerzeedijk/Spoorstraat en op de Nieuwe Willemshaven. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat deze verdachte vermoedelijk meer strafbare feiten had gepleegd: woninginbraken in Harlingen en Drachten. In Harlingen werd op 10 oktober 2006 een 15-jarige medeverdachte aangehouden.  Ook hij werd in verzekering gesteld. Hij bekende met de andere verdachte vier woninginbraken in Harlingen. De 23-jarige wordt verder nog verdacht van een andere woninginbraak in Harlingen en vier woninginbraken in Drachten, zijn vorige woonplaats. Een gedeelte van de buit is teruggevonden op aanwijzing van de jongste verdachte.

Beide verdachten zijn door de rechter-commissartis in bewaring gesteld en zitten nog vast.

Sneek: man aangehouden na mishandelingDe politie heeft zondagavond in een horecagelegenheid een 21-jarige inwoner van Winschoten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had een 18-jarige inwoner van Bolsward zonder duidelijke aanleiding geslagen. De Bolswarder liep hierdoor letsel op aan zijn gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Omdat de politie beschikte over een goed signalement kon de verdachte snel worden aangehouden. Bij de man werd een stroomstootwapen aangetroffen. Omstanders gingen zich met de aanhouding bemoeien. Een 16-jarige inwoner van Veendam sprong op de nek van een agent, hij werd  aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht na het politiebureau, waarna de rust weder keerde. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de Veendammer het politiebureau verlaten. De 21-jarige inwoner van Winshoten is voor nader onderzoek ingesloten.

Gorredijk: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan De Klok. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een laptop weggenomen. Namens het bedrijf deed een 56-jarige inwoner van Gorredijk aangifte.

Fryslân: rijden onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Wergea, Kerkbuurt, zondagnacht, 21-jarige automobilist uit Wergea, 825 ug/l. De man had op de Kerkbuurt een aanrijding veroorzaakt en was doorgereden. Tijdens het opnemen van de aangifte kwam de bestuurder weer aanlopen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Parrega, Trekweg, maandagochtend vroeg, 25-jarige automobilist uit de gemeente Wûnseradiel, 745 ug/l. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig. Hij raakte een betonpaal, lantaarnpaal en kwam uiteindelijk tegen hekwerk tot stilstand. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan