Fryslân, 22-09-2008 • Politieberichten van zondag 21 september 11.00 uur t/m maandag 22 september 07.00 uur. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lemmer: auto gestolenDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een auto vanaf de Steile Bank. De auto werd vrijdagavond geparkeerd nabij de woning van de eigenaar, een 36-jarige man. Dezelfde nacht bleek hij verdwenen te zijn. Het betreft een oude zwarte Ford Escort 1.6i, kenteken SB-NR-72. Rechtsvoor ontbreekt een deel van de bumper.

Heerenveen: spoor van vernielingenDe politie heeft zondagochtend naar aanleiding van een melding een spoor van vernielingen ontdekt vanaf het centrum richting de Bolster. Het ging om kapotte gegooide trottoirtegels, verbogen verkeersborden, een vernielde lantaarnpaal, een omvergegooide dixie, kapot geschopte reclameborden en veel vernielde fietsen. Het meeste was vernield in de omgeving van de stationstunnel tussen de Beugel en de Trambaan. Hier werden ruim 40 fietsen in de tunnel, in de bosjes en in de fietsenstalling aan de Beugel gegooid. Bijna alle fietsen hadden schade. Het verbaast de politie dat er niet meer meldingen gekomen zijn, gezien de tijd die de daders hebben moeten gebruikt. Door de politie is een buurtonderzoek uitgevoerd. Daarin kwam geen informatie over de mogelijke daders naar voren. Wel bleek dat er vaker in deze omgeving wordt vernield. Getuigen kunnen hun tips kwijt op telefoonnummer 0900 8844. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat u de dader kent en de dader u, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.

Oudeschoot: bedreiging met mes De politie heeft zondagmiddag een 31-jarige inwoner van Oudeschoot aangehouden op verdenking van bedreiging. De verdachte had in zijn woning ruzie gekregen met een huisgenoot, een 29-jarige man. Volgens deze aangever zou de verdachte daarbij gedreigd hebben met een mes, waarop de aangever naar buiten is gerend. Een buurman belde vervolgens 112. De verdachte is op aanwijzing van de aangever in zijn woning aangehouden voor nader onderzoek.

Lemmer: boot met buitenboordmotor gestolenDe politie heeft zondagmiddag een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een boot achter een woning aan de Zijlroede. De boot lag op de wal achter de woning van de eigenaar, een 69-jarige man, en is tussen zaterdagavond en zondagmiddag gestolen. Het betreft een rode rubberboot met zwarte strepen aan de zijkant, merk Quicksilver 380 HD. Achter de boot hing een zwarte Yamaha F6BMHS, serienummer 60P1000742.

Poppenwier: rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Jirnsum, nadat hij 55 km/u te hard reed. De man werd met zijn personenauto gecontroleerd op de Butlanswei, waar maar 60 km/u is toegestaan. Naast de invordering wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie pakt straatrover opDe politie heeft zondagavond een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van de beroving van een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden. De vrouw liep rond 22.15 uur vanaf de Wirdumerdijk via een steeg naar de Weaze. Toen ze op de Heerestraat was, werd ze door drie mannen van achteren vastgepakt en op de grond geduwd. Haar zakken werden doorzocht en de drie gingen er met 180 euro vandoor. De vrouw kon een van één van de daders een goed signalement geven. Lokaal goed bekende politiemensen herkenden daarin de verdachte. Korte tijd later werd de verdachte in het centrum aangetroffen. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere daders.

Kootstertille: vernieler auto aangehoudenDe politie heeft zondagavond een 58-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden op verdenking van vernieling. Rond 23.00 uur kreeg de man in een horecagelegenheid in Kootstertille ruzie met een andere klant. De aanleiding was “oud zeer”. De verdachte werd heel boos, liep naar buiten en gooide een bloempot door een ruit van de auto van de andere klant, een 37-jarige man uit Kootstertille. Daarna liep hij naar huis, waar hij korte tijd later door de politie werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Grou: man te waterDe politie heeft zondagnacht geassisteerd bij een ongeval met een 53-jarige man uit Hurdegaryp. De man logeerde in een hotel aan de Suderkade en was na een avondje stappen met vrienden rond drie uur bij de achteringang van het hotel gekomen. De achteringang grenst aan het water. De man viel in het water en kon er niet zelf uitkomen. Na een half uur heeft een voorbijganger hem op het droge geholpen. De voorbijganger was al verdwenen voordat de politie ter plaatse was en is onbekend gebleven. De drenkeling is uit voorzorg en ter controle met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

 

112Fryslan