Politieberichten Van: Zondag 21 Januari 11.00 uur t/m Maandag 22 Januari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kollumerzwaag: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Harm Smidswei. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een raam. De gehele woning werd doorzocht. Er zijn een aantal bankpasjes en geldbedrag weggenomen. De 59-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Sneek: brand in bergingDe politie heeft zondagavond de brandweer van Sneek geassisteerd bij een brandje in een berging van een flat aan de Furmerusstraat. Onbekenden hadden een fietskar en wat kranten in brand gestoken. De brandweer heeft het brandje geblust en de rook uit de berging geblazen. De 32-jarige eigenaresse van de fietskar deed aangifte van brandstichting.

Midlum: man te waterDe politie heeft zondagavond op de Hopmansweg het ambulancepersoneel geassisteerd. Een 60-jarige inwoner van Midlum was door nog onbekende oorzaak in een sloot terechtgekomen. Een toevallige voorbijganger ontdekte het slachtoffer en waarschuwde de hulpdiensten. De man werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Vrouwenparochie: zoektocht naar automobilistDe hulpdiensten hebben maandagochtend vroeg op de Middelweg-oost tevergeefs gezocht naar een 43-jarige automobilist uit Hallum. De man was met zijn auto in de berm terechtgekomen, waarna hij  een boom raakte en uiteindelijk met zijn voertuig in het water belandde. De politie was snel ter plaatse en de agenten zagen dat de deur van de bestuurderszijde openstond en dat er niemand meer in het voertuig zat. De duikers van de brandweer doorzochten de sloot, maar troffen niemand aan. Gezien de klap die auto had gemaakt en de ster in de voorruit bestond er een mogelijk dat de bestuurder gewond was geraakt en ergens in de omliggende weilanden lag. Met behulp van een speurhond en een SAR-helikopter van de Luchtmacht werd de omgeving afgezocht. De man werd echter niet gevonden. De politie was inmiddels bij de woning van de bestuurder en die van zijn ouders geweest. Ook hier werd hij niet aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Fryslân: rijden onder invloedDe volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Naast een proces-verbaal werden ook de rijbewijzen van de bestuurders ingevorderd.

Drachten: zondagavond, Raai, 32-jarige automobilist uit Oudega (gem. Sm.), 1060 ug/l, rijverbod 13 uur.

Oosternijkerk: zondagavond, Ald Tun, 24-jarige automobilist uit Oosternijkerk. De man was met zijn auto tegen een geparkeerde auto aangereden. Hij raakte hierbij gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Omdat er een vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerd werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

 

112Fryslan