Politieberichten Van: Zondag 19 November 11.00 uur t/m Maandag 20 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: vernielingen aan grafDe politie onderzoekt de vernielingen die zijn aangericht aan een graf op de Noorderbegraafplaats aan het Schapendijkje. Tussen zaterdag 11.00 uur en zondag 9.30 uur gooiden onbekenden enkele bloemvazen om die op het graf stonden en vernielden de bloemen in deze vazen. Een 51-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Agora. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een kantoor werd een aantal flatscreens weggenomen. Namens de school deed een 51-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.

Kollum: aanhangwagen verloren door brandstichtingDe politie heeft zondagochtend van een 34-jarige inwoner van Kollum aangifte van brandstichting opgenomen. In de nacht van zaterdag op zondag hadden onbekenden een aanhangwagen, die bij de man op zijn erf aan Eskesstraat stond, in brand gestoken. De aanhangwagen en een deel van een schutting liepen hierdoor veel schade op.

Wolvega: lichaam vermiste vrouw gevondenZondagmiddag hebben medewerkers van de St. Reddingshonden R.H.W. in een bosperceel aan de Scheeneweg het lichaam gevonden van de sinds vrijdag 6 oktober vermiste 49-jarige vrouw uit Wolvega. Op verzoek van de familie van het slachtoffer werd zondag in en rondom Wolvega door de reddingshondenclub gezocht. Aan deze zoektocht deden ruim 34 honden mee. Omstreeks 13.00 uur vond één van de honden de vermiste vrouw. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het slachtoffer niet door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen.

Sneek: bromfietser ernstig gewond na aanrijdingDe politie heeft zondagavond geassisteerd bij een ongeval op de Oppenhuizerweg, waarbij een 16-jarige bromfietser uit Waddinxveen ernstig gewond raakte. De jongen reed over het fietspad van de Stadsrondweg in de richting van de Houkesloot. Bij het oversteken van de kruising negeerde hij vermoedelijk een roodstoplicht. De bromfietser reed tegen de zijkant van een lijndienstbus, bestuurd door een 54-jarige inwoner van Sneek. Het slachtoffer is in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Drachtstercompagnie A7: automobilist gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft zondagavond hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de A7 nabij Drachtstercompagnie. Een 43-jarige automobilist uit Kornhorn raakte onwel, belandde met zijn voertuig in de berm en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een wildafrastering. Het slachtoffer is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Jirnsum: automobilisten gewond bij twee eenzijdige ongevallenDe politie heeft zondagavond geassisteerd bij twee eenzijdige ongevallen op de Ljouwerterdyk, waarbij twee automobilisten gewond raakten. Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie een melding dat een 39-jarige automobiliste uit Easterlittens met haar voertuig tegen een boom tot stilstand was gekomen. De vrouw was door nog onbekende oorzaak de macht over het verloren, raakte in de berm en kwam uiteindelijk met haar voertuig tegen een boom tot stilstand. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Tijdens de afhandeling van dit ongeval naderde een 20-jarige automobilist uit Jirnsum. Een agent gaf de man met behulp van een zaklamp met rode kegel een stopteken zodat de ambulance veilig kon vertrekken. Agenten zagen vervolgens dat de auto van de man begon te slingeren. Hij raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt, belandde in de berm en uiteindelijk kwam zijn voertuig tegen een boom tot stilstand. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn benaderde positie worden bevrijd. Ook hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachten: politie houdt koperdieven aanDe politie heeft maandagochtend vroeg op de Tjaarda twee mannen van 21 jaar uit Drachten en Vlissingen aangehouden op verdenkingen van de diefstal van koper. Agenten zagen de twee met een sporttas vanaf het nabij gelegen bedrijventerrein komen. Na onderzoek bleek de tas gevuld te zijn met 30 kilo koperdraad. Eén van de verdachten verklaarde dat de draad afkomstig was van een dak van één de bedrijven op het bedrijventerrein. De twee mannen werden aangehouden en overgebracht naar politiebureau. Hier zijn ze voor nader onderzoek ingesloten.

Lemmer: man aangehouden na bezit drugsDe politie heeft maandagochtend vroeg op de Industrieweg een 20-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Tijdens een surveillance troffen agenten op de Industrieweg een auto met daarin vijf personen aan. Alle inzittende werden op grond van de opiumwetgeving gefouilleerd. Tijdens het fouilleren werd bij de 20-jarige Lemster een zakje met daarin vermoedelijk harddrugs aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Fryslân: rijden onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Bolsward, Snekerstraat, zondagavond, 39-jarige automobilist uit Bolsward, 550 ug/l. Na onderzoek op het politiebureau bleek de man niet te beschikken over een geldig rijbewijs.

Nijeholtpade, Kerkweg, zondagavond, 47-jarige automobilist uit De Hoeve, 330 ug/l, rijverbod van twee uur. De man was op de Kerkweg met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder liep hierbij letsel op aan zijn hoofd. Agenten hebben de man overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen waar zijn wond aan het hoofd werd gehecht.

Leeuwarden, Turfmarkt, maandagochtend vroeg, 43-jarige automobilist uit Leeuwarden, 1115ug/l, rijverbod van 18 uren en rijbewijs ingevorderd.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan