Politieberichten Van Maandag 18 December 2006

Politieberichten Van Zondag 17 December 13.00 uur t/m Maandag 18 December 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vegelingsoord: jager bekeurd na overtreden Flora- en FaunawetDe politie heeft zaterdagochtend een 46-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlân staande gehouden op verdenking van het overtreden van de Flora- en Faunawet. In het kader van de Toezichtkring Natuurhandhaving werd zaterdagochtend in De Traen onder Vegelingsoord een controle gehouden op de jacht op ganzen. Vanaf zonsopgang - zaterdag was dat omstreeks 08.45 uur - mag worden geschoten. De agenten hoorden echter om 08.30 uur al enkele schoten. Nadat het iets rustiger werd met overvliegende ganzen verliet de jager de jachthut. Toen er niet veel later een groepje meeuwen kwam overvliegen hoorden de agenten wederom een schot en zagen ze een meeuw naar beneden tuimelen. De jager liet het dier liggen zonder zich er om te bekommeren. Hierop werd de verdachte staande gehouden, waarna er proces-verbaal werd opgemaakt voor het opzettelijk doden van een beschermde diersoort en het onnodig laten lijden.

Berlikum: visser bekeurd voor dierenkwellingDe politie heeft zaterdagmiddag op de Tichelersdyk een 53-jarige inwoner van Opende bekeurd voor dierenkwelling. De man was samen met een aantal anderen aan het ralleyvissen in de Berlikumervaart. In de tas van de verdachte zaten een groot aantal vissen, waarvan een deel niet dood was. De inwoner van Opende kreeg een bekeuring voor dierenkwelling.

Buitenpost: getuigen gezocht van mishandelingDe politie zoekt getuigen van een mishandeling van een vrouw. Zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur overliep een 39-jarige inwoonster van Buitenpost twee onbekende jongens die vermoedelijk probeerden in te breken in een winkel aan de Kerkstraat. Beide droegen een integraal helm en gingen bij het zien van de vrouw er als een speer van door. De inwoonster van Buitenpost zette de achtervolging in en wist de jongens te achterhalen. Hierop werd ze door één van hen tegen een muurtje geduwd en een aantal keren geslagen. De verdachten stapten op een scooter en gingen er in de richting van de Oude Havenstraat vandoor. Het slachtoffer zag dat een onbekende man de scooter probeerde tegen te houden, maar dat lukte hem niet. De politie komt graag in contact met deze man of met anderen die getuige zijn geweest van de mishandeling. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Drachtstercompagnie A7: mannen aangehouden De politie heeft maandagochtend vroeg op de A7 nabij Drachtstercompagnie een 18-jarige inwoner van Musselkanaal en een 25-jarige inwoner van Nieuw Pekela aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs, vuurwerk en een slagwapen. Agenten zagen op de vluchtstrook vijf auto’s staan en namen even polshoogte. Eén van de auto’s bleek pech te hebben. Toen de agenten langs de auto’s liepen zagen ze in één voertuig een stalen honkbalknuppel liggen. Om de knuppel in beslag te kunnen nemen werd de bestuurder van het voertuig verzocht om hem uit de auto te halen. Toen de bestuurder hier mee bezig was viel het oog van de agenten op een zakje met drugs. Nadat er nog een zakje met drugs en vuurwerk in de auto werd aangetroffen werd besloten om de 25-jarige bestuurder uit Nieuwe Pekela en zijn 18-jarige passagier uit Musselkanaal aan te houden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Ook de auto van de Groningers werd in beslaggenomen. Op de parkeerplaats van het bureau werden achter in de auto nog twee vuurwerkpakketten ontdekt. Ook deze werden in beslaggenomen.

Fryslân: rijden onder invloed De politie heeft zondagavond van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd. De twee werden aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Leeuwarden, Groeneweg, zondagavond, 44-jarige automobilist uit Leeuwarden, 1140 ug/l, rijverbod van 15 uren en rijbewijs ingevorderd.

Lemmer, Fregat, zondagavond, 42-jarige automobilist uit Lemmer, 960 ug/l, rijverbod van 12 uren en rijbewijs ingevorderd. De man was met zijn auto op het Fregat tegen een geparkeerde auto aangereden.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan