Politieberichten van maandag 18 augustus

Fryslân, 18-08-2008 • Politieberichten van zondag 17 augustus 11.00 uur t/m maandag 18 augustus 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sneek: fietsster ten valDe politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Willem Santemastraat. Een 56-jarige fietsster uit Sneek was daar in botsing gekomen met haar naast haar fietsende echtgenoot en ten val gekomen. Ze werd met letsel aan haar knie per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht.

Leeuwarden: kind door hond gebetenDe politie heeft zondagmiddag op de Familie van der Weijstraat hulp verleend bij een bijtincident met een hond. Een 3-jarig jongetje uit Leeuwarden werd daar door een hond in zijn gezicht gebeten toen hij deze over de kop aaide. De hond, een kruising tussen een boxer en een Amerikaanse bullterriër, liep daar aangelijnd met een 22-jarige inwoonster van Haarlem. Een omstander wist de hond bij het kind weg te trekken. Een ambulance vervoerde het kind, dat onder meer letsel aan een oog heeft, naar het MCL. De eigenaar van de hond, een 45-jarige Leeuwarder, heeft aangegeven dat hij de hond zal laten afmaken.

Ried: eenzijdig ongevalDe politie heeft zondagmorgen hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Berlikumerweg. Een personenauto met vier inzittenden was daar door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en gedeeltelijk in een sloot beland. Drie van de vier inzittenden, allen afkomstig uit Berlikum, werden met buik- en nekklachten per ambulance naar het MCL gebracht. Na onderzoek aldaar konden zij allen weer huiswaarts.

Leeuwarden: inbraak bedrijfDe politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Orionweg. In de nacht van zaterdag op zondag werd daar een raam vernield, waarna een kluis met nog onbekende inhoud werd weggenomen. De 51-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Bolsward: aanhouding na diefstalDe politie heeft zondagmiddag een 35-jarige inwoner van de gemeente Wunseradiel aangehouden. De man wordt er van verdacht bij een kinderdagverblijf aan de Burgemeester Praamsmalaan een skelter te hebben weggenomen. Een getuige meldde dit bij de politie en gaf daarbij het kenteken aan de politie door. Op grond daarvan kon de verdachte bij zijn woning worden aangehouden, waarna de man naar het politiebureau werd overgebracht.

De Hoeve: invordering rijbewijsDe politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige inwoner van Wolvega. De man bleek bij een snelheidscontrole op de Vinkegavaartweg 155 km/u te rijden, terwijl daar een snelheidsbeperking geldt van 60 km/u.

Luxwoude: invoering rijbewijsDe politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige automobilist uit Oudehaske. De man bleek bij een snelheidscontrole op de A7 188 km/u te rijden, terwijl daar 120 km/u is toegestaan.

Sneek: inbraak bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Koperslagersstraat. Zondagmiddag werd daar een raam vernield, waarna onder meer twee computerschermen werden weggenomen. Een 64-jarige inwoner van Scharnegoutum deed aangifte.

112Fryslan