Politieberichten Van: Zondag 15 Oktober 07.00 uur t/m Maandag 16 Oktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Makkum: diefstal uit bestelautoDe politie onderzoekt de diefstal uit een bestelbus, die aan de Lieuwkemastraat stond geparkeerd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd van het voertuig een raam vernield. Vervolgens werd een hoeveelheid gereedschap, waaronder boren en bouwlampen, weggenomen. Een 29-jarige inwoner van Makkum deed aangifte.

Schiermonnikoog: snelheidscontroleDe politie heeft zaterdagochtend op de Heereweg en de Badweg een snelheidscontrole met een lasergun gehouden. Op Heereweg, waar 60 kilometer per uur is toegestaan, werden 40 voertuigen gecontroleerd. Twee automobilisten en één vrachtwagenchauffeur reden sneller dan 60 kilometer per uur en zij kregen daarom proces-verbaal. Op de Badweg, waar 30 kilometer per uur is toegestaan, werden 20 voertuigen gecontroleerd. Hier reden een buschauffeur en een automobilist sneller dan de toegestane 30 kilometer per uur. Ook zij kregen een proces-verbaal.

Wergea: aanrijding met letselDe politie heeft zaterdagmorgen assistentie verleend bij een ongeval op de kruising Attadyk/Wergeasterdyk. Een 27-jarige automobilist uit Zuidoostbeemster wilde op de kruising afslaan, maar botste daarbij frontaal op een hem tegemoetkomende auto. DE bestuurder van deze auto, een 25-jarige inwoner van Tytsjerk, liep bij de daarop volgende botsing letsel op. Hij werd per ambulance naar het MCL vervoerd.

Terwispel: woningbrandDe politie heeft zaterdagavond geassisteerd bij een woningbrand aan de Skarlannen. Buren hadden de brand ontdekt op de bovenverdieping van de woning en de brandweer gewaarschuwd. De bewoners waren op dat moment niet in de woning. De brandweer had de brand snel onder controle, maar het pand liep wel flinke schade op.

Gytsjerk: aanrijding met letselBij een aanrijding op de Canterlandseweg ter hoogte van het Elfstedenbruggetje is zaterdagavond een 27-jarige automobilist uit Leeuwarden gewond geraakt. De man werd uit zijn auto geslingerd toen hij ter hoogte van het genoemde bruggetje op een hem tegemoetkomende auto botste. Deze werd bestuurd door een 40-jarige inwoner van Leeuwarden. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het MCL overgebracht. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij en bleef ongedeerd.

Harkema: politie onderzoekt vernielingen in gymzaalDe politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen in een gymzaal aan de Nijkamp. Een toevallige voorbijganger zag zondagmiddag dat er drie ruiten aan de achterzijde van de gymzaal waren vernield en hij waarschuwde de politie. Eenmaal ter plaatse constateerden de agenten dat er drie grote ruiten van de kleedkamer, een ruit van het toilet en een ruit van de gymzaal waren vernield. Ook in de gymzaal zelf waren diverse vernielingen aangericht aan onder andere de gordijnen en vensterbanken. Namens de eigenaar van de gymzaal moet nog aangifte worden gedaan.

Bantega: man aangehouden na verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloedDe politie heeft zondagavond in een woning aan de Grietenijdijk een 27-jarige automobilist uit Lemmer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De man was met zijn auto in een bocht op de Grietenijdijk rechtdoor gereden en tegen een aantal hekken tot stilstand gekomen. De politie was snel ter plaatse, maar de bestuurder had zijn voertuig reeds verlaten. Na een korte zoekslag werd de bestuurder aangetroffen bij een woning aan de Grietenijdijk. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat er een vermoeden bestond dat de man onder invloed verkeerde werd bij hem een blaastest afgenomen. Hij blies 735 ug/l. Goed voor een proces-verbaal en tevens werd de man zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Drachten: brand in mobieltoiletDe politie heeft zondagavond een beginnende brand in een mobieltoilet op een bouwterrein aan de Middelwyk proberen te blussen. Om op het terrein te komen moesten eerst een aantal hekken om ver worden geduwd. De agenten probeerden het vuur te blussen met een brandblusser en met een waterslang die op het terrein lag. Dit leek in eerste instantie te lukken, maar het vuur laaide al weer snel op en dreigde over te slaan naar een container die naast het toilet stond.  De brandweer heeft uiteindelijk de brand geblust. Het toilet kan als verloren worden beschouwd. De container liep rookschade op.

Fryslân: rijden onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Leeuwarden: Aldlansdyk, zondagavond, 27-jarige automobilist uit Bolsward, 1170 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Leeuwarden: Drachtsterplein, zondagavond, 28-jarige automobilist uit Leeuwarden, 450 ug/l. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder is ingevorderd.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan