Politieberichten van maandag 16 juni

Fryslân, 16-06-2008 • Politieberichten van zondag 15 juni 11.00 uur t/m maandag 16 juni 07.00 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Houtigehage: grasbaanracer gewond De politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij een ongeval  aan de Dunoardswei, waarbij een 42-jarige man uit Oldeberkoop gewond raakte. Het slachtoffer deed mee aan een grasbaanrace. Hij kwam ten val en raakte gewond aan hand, benen en nek. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Drachten: man aangehouden na mishandelingDe politie heeft zondagmiddag een 45-jarige man uit Drachten aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn echtgenote mishandeld te hebben. De politie werd kort na het middaguur gebeld door de man zelf. Zijn 40-jarige vrouw lag gewond in huis aan de Stal. Hij zou haar zo aangetroffen hebben. Toen de politie ter plaatse kwam, trok ze  de toedracht van de man in twijfel. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw had een forse hoofdwond. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in  Drachten. Sneek: Harley Davidsondag niet zonder incidentenTijdens de Harley Davidsondag in het centrum van Sneek heeft de politie meermalen moeten optreden. Zondagmiddag reed een motorrijdster, overigens zonder opzet, op de Marktstraat in op een groep omstanders.  Daarbij raakte ze vijf mensen. Niemand raakte zwaar gewond. Het bleef beperkt tot een paar schaafplekken en een kapotte bril.  Twee andere motorrijders werden betrapt op het rijden onder invloed. Rond 18.45 uur werd een 50-jarige man uit Surhuisterveen gecontroleerd op het Martiniplein. Hij blies aan het bureau  660 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.  Ook een 46-jarige man uit Sneek blies teveel. Hij had 330 ug/l. Hij werd om 20.00 uur gecontroleerd op de Oude Koemarkt. Tegen hem wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt en ook hij kreeg een rijverbod.

Franeker: man verdronkenZondagmiddag is het stoffelijk overschot van een 59-jarige man uit Leeuwarden aangetroffen in  het water van het Harinxmakannaal ter hoogte van De Wieken. Een voorbijganger zag het lichaam drijven en waarschuwde de hulpverleningsdiensten. Het bleek dat de man door verdrinking om het leven was gekomen. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Leeuwarden: man onder invloed rijdt door na aanrijdingDe politie heeft zondagavond een 29-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. Rond 20.50 uur reed een personenauto een hekje op de Pieterseliestraat omver. De bestuurder reed door maar getuigen namen het kenteken op en belden direct 112. Korte tijd later zagen andere getuigen dat de auto in Bilgaard door twee mannen werd achtergelaten. De politie kon de mannen, waaronder de bestuurder,  op de Brandemeer achterhalen.  Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau Daar blies hij 1095 ug/l. Ook bleek de auto niet verzekerd en was de verdachte niet in het bezit van een rijbewijs. Voor al deze zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Midsland: aanrijding met letselDe politie heeft zondagavond geassisteerd bij een ongeval tussen twee fietsers op de Oosterburen. Een 20-jarige meisje en een 41-jarige man, beiden uit Harlingen, waren met het stuur in elkaar gekomen en gevallen.  Het meisje klaagde over pijn aan hoofd, nek en rug. Ze is met de SAR-helicopter overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Nes Ameland: bestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt ongevalDe politie heeft zondagavond een onderzoek ingesteld naar twee aanrijding door een 20-jarige man uit Hoogezand. De man was met een geleende auto op de  Kerkstraat te dicht langs een geparkeerde auto gereden, die hij daardoor raakte. Hij reed door in de richting van de Heeckerstraat. Daar kon hij min verband met de paaltjes niet verder. Toen hij terug wilde rijden, reed hij tegen een muurtje. Daarop verliet hij de auto en liep weg. Via de eigenaar achterhaalde de politie de identiteit van de bestuurder. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Voor het verlaten van een plaats van ongeval en het rijden zonder rijbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oudega (Sm): fietser onder invloedDe politie heeft zondagnacht tegen een 18-jarige fietser uit Oudega proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen hem zonder licht in het aardedonker al slingerend fietsen over de Aldegeasterdyk. Toen hij moest stoppen viel hij om tegen de politieauto. Aan zijn kleding was te zien dat hij kennelijk al eerder gevallen was. Aan het bureau blies hij 775 ug/l.

Lemmer: verdachte diefstal zonnepaneel aangehouden De politie heeft zondagnacht dankzij een tip van een alerte getuige een 43-jarige man uit Lette (D) aangehouden op verdenking van diefstal. De getuige zag dat kort na middernacht een camper op de Hooge Mieden een stuk staal dumpte. Hij noteerde het kenteken en belde de politie. Die onderzocht het stuk staal en het leek een bevestiging van een zonnepaneel, zoals die in weilanden gebruikt worden bij drinkplaatsen voor het vee. De politie maakte vervolgens een zoekslag door Lemmer en trof een uur later de camper aan nabij de jachthaven aan de Plattedijk. De verdachte deed open. Hij had in de camper een zonnepaneel, die precies paste op de aangetroffen stalen beugel.  Omdat hij een onaannemelijk verhaal over de herkomst van het zonnepaneel gaf, werd vermoed dat het paneel was gestolen. De verdachte werd aangehouden en het zonnepaneel werd in beslag genomen. De herkomst van het paneel is nog niet duidelijk. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig  

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

112Fryslan