Fryslân, 15-09-2008 • Politieberichten van zondag 14 september 11.00 uur t/m maandag 15 september 07.00 uur. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hantum: inbraak in sportkantine De politie onderzoekt een inbraak in een sportkantine aan de Ternaarderwei. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de kantine werd een klein geldbedrag en twee geluidsboxen weggenomen. Namens de gedupeerde sportvereniging deed een 49-jarige inwoner van Hantum aangifte.

Leeuwarden: inbraak in winkelDe politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Voltastraat. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de winkel werd een kluis met daarin een nog onbekende inhoud weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 37-jarige inwoner van Buitenpost aangifte.

Twijzelerheide: inbraak in containerDe politie onderzoekt een inbraak in een container bij een bouwterrein aan de Hilltsjemuoiswalden. Tussen zaterdagmiddag en zondagochtend kwam men de container binnen door de deur te forceren. Uit de container waren een zitgrasmaaier en een bosmaaier weggenomen. Vanuit een aanhanger was een aggregaat weggenomen. Een 61-jarige inwoner van Twijzelerheide deed aangifte.

Westhoek: motorrijder gewond na aanrijding De politie heeft zondagochtend op de Oudebildtdijk een aanrijding afgehandeld, waarbij een 49-jarige motorrijder uit Parrega gewond raakte. Een 45-jarige tractorbestuurder uit Westhoek wilde met zijn tractor de weg oprijden. De bestuurder was nog gestopt om te kijken of hij de weg op kon rijden. Op dat moment was er geen verkeer en hij besloot om op te rijden. Net op dat moment kwam de 49-jarige motorrijder aanrijden. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de voorlader van de tractor. Het slachtoffer liep lestel op zijn been en werd per ambulance overgebracht naar ziekenhuis in Leeuwarden.

Fryslân: drie rijbewijzen ingevorderd na forse snelheidsovertredingenDe politie heeft zondag van drie motorrijders het rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. Een 51-jarige motorrijder uit Nij Beets passeerde zondagmiddag op de Steenwijkerweg in Wolvega een snelheidscontrole met de lasergun met 138 kilometer per uur, terwijl daar 80 kilometer per uur is toegestaan. Een 44-jarige motorrijder uit Warmenhuizen werd diezelfde middag Op de Bovenweg (N351) nabij Nijeberkoop gecontroleerd. De motorrijder reed hier met een gemiddelde snelheid van 120 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer is toegestaan. Tenslotte werd zondag aan het einde van de middag nog een 56-jarige motorrijder uit Lutjegast gecontroleerd op de Kwelderweg nabij Kollumerpomp. Hij passeerde een controle met de lasergun met 135 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer is toegestaan. Van alle drie de motorrijders werd het rijbewijs ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: politie houdt twee verdachten aan voor verlaten plaats na ongeval De politie heeft zondagavond in de Nijlanderhemstraat twee Snekers van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats na een ongeval. Eerder die avond was er op het Zuidend een geparkeerde auto beschadigd. Een getuige had gezien hoe een auto met een geopende portier de geparkeerde auto raakte. De veroorzaker reed vervolgens door en daarom werd het kenteken genoteerd door de getuige. De agenten besloten om de eigenaar van de auto op te zoeken. In de Nijlanderhemstraat aangekomen zagen ze nog net dat de betrokken auto werd geparkeerd. De bestuurder, de 20-jarige, werd medegedeeld dat hij was aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij wilde echter niet meewerken en pas na een worsteling kon hij worden geboeid. Tijdens de aanhouding kwam ook de 21-jarige te voorschijn. Hij verklaarde de aanrijding op de Zuidend te hebben veroorzaakt. Ook deze man werd aangehouden. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Bij de twee bestuurders werd een ademanalyse afgenomen. De 20-jarige blies 910 ug/l, goed voor een rijverbod van elf uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De 21-jarige blies 610 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal. Na onderzoek bleek dat de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Na de ademanalyse werden de twee verdachten ingesloten.

Oldeholtpade: brand in woningDe politie heeft zondagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in een woning aan de G.F. Vosstraat. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de garage. Eén van de bewoners probeerde de brand nog te blussen. Toen dit niet lukte werden de hulpdiensten gewaarschuwd. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de garage en de woning veel schade opliepen. Een van de bewoners had veel rook binnen gekregen en werd daarom ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Heerenveen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Terwispel: politie houdt verdachte aan voor vernielingDe politie heeft zondagavond op de Smidte een 17-jarige inwoner van Tijnje aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen had een ruit van een auto vernield. De verdachte verklaarde dat hij dit uit frustratie had gedaan. De 17-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

 

112Fryslan