Politieberichten Van: Zondag 14 Januari 11.00 uur t/m Maandag 15 Januari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bolsward: auto gestolenDe politie onderzoekt de diefstal van een peugeot 205. In de nacht van zaterdag op zondag is een zwarte peugeot 205 met het kenteken FL – DZ – 65 gestolen vanaf de Werkmansbloei. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoonster van Bolsward.

Oosterwolde: inbraak in woningDe politie stelt een nader onderzoek in naar een inbraak in woning aan ’t Oost. Zondagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. De gehele woning werd doorzocht. Er werd onder andere een geldkistje met een onbekend geldbedrag weggenomen. De 21-jarige bewoner deed aangifte.

Bolsward: man aangehouden na zware mishandelingDe politie heeft zondagmiddag een 24-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man had zondagochtend vroeg in een horecagelegenheid aan de Bargefinne onenigheid gekregen met een 22-jarige stadsgenoot over een barkruk. Om zijn woorden kracht bij te zetten sloeg de verdachte het slachtoffer met een bierfles in zijn gezicht. De 22-jarige Bolswarder liep letsel op aan zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Na het horen van getuigen kon de politie zondagmiddag een 24-jarige Bolswarder aanhouden op verdenking van zware mishandeling. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Anjum/Ternaard: rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingDe politie heeft zondagmiddag in Anjum en Ternaard de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. Op de Saatsenwei onder Anjum werd een 25-jarige automobilist uit Ee gecontroleerd. De man reed 149 kilometer per uur, terwijl op dit weggedeelte 80 kilometer per uur is toegestaan. Diezelfde middag werd op Nesserwei nabij Ternaard met een lasergun op snelheid gecontroleerd. Een 29-jarige automobilist uit Dokkum passeerde de controle met 135 kilometer per uur. Op de Nesserwei is 80 kilometer per uur toegestaan. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Ruigahuizen: fietser gewond na aanrijdingDe politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Jan Jurjenssingel, waarbij een 81-jarige fietser uit Balk gewond raakte. Dan man stak al lopend, met zijn fiets aan de hand, de kruising van de Sudergoawei met de Jan Jurjenssingel over. Een 43-jarige automobilist uit Hindeloopen zag de fietser plotseling voor zich op de rijbaan. Hij probeerde door krachtig te remmen een aanrijding te voorkomen, maar dat lukte helaas niet. De fietser werd geschept en belandde op het wegdek. Het slachtoffer werd met hoofd- en beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De automobilist verklaarde dat zijn zicht enigszins was belemmerd door de laagstaande zon. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Oranjewoud A32: automobilist en passagiere aangehoudenDe politie heeft zondagmiddag op de A32 een 37-jarige inwoner en een 22-jarige inwoonster van Oudeschoot aangehouden op verdenking van bezit en/of handel in harddrugs. Agenten haalden op de snelweg een auto in. Een van hen herkende de inzittende, een 22-jarige inwoonster van Oudeschoot, en hij wist dat de vrouw nog een straf van vijftien dagen moest uitzitten. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens haar fouillering werden er drie buisjes met wit poeder aangetroffen. De bestuurder van de auto, een 37-jarige inwoner van Oudeschoot, was inmiddels ook op het bureau verschenen, dit om zijn beklag te doen. Hij werd aangehouden op grond van de opiumwet. In de auto van de man vonden de agenten twee wikkels met wit poeder. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: overval benzinestation, politie formeert rechercheteamDe politie heeft een team van vier rechercheurs geformeerd om de overvallen van de laatste week te onderzoeken. Zondagavond 14 januari vond de derde geslaagde overval in korte tijd plaats. Om 20.50 uur werd een overval gepleegd op het tankstation aan De Eems. De verdachte liep de winkel binnen en stond in een mum van tijd achter de kassa. Hieruit griste hij de inhoud en hij vertrok vervolgens op de fiets, vermoedelijk in de richting van de Tjonger. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld, er is ook een buurtonderzoek gedaan. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoonster van Drachten.Het team van vier rechercheurs zal de diverse gegevens naast elkaar leggen en het signalement proberen aan te scherpen. Geconstateerd kan worden dat de overvallen – ook gepleegd op woensdag 10 januari op een videotheek in de Oosterstraat en zaterdag 13 januari op een tankstation aan de Zuiderdwarsvaart – diverse overeenkomsten heeft, maar zeker ook diverse verschillen.

 

112Fryslan