Fryslân, 21-07-2008 • Politieberichten van zondag 13 juli 11.00 uur t/m maandag 14 juli 07.00 uur

Cornwerd: inbraak kantoor De politie onderzoekt de inbraak in een kantoor aan de Sottumerdijk. In de nacht van zaterdag op zondag werd van het pand een raam geforceerd. Vervolgens werd een geldbedrag van enkele honderden euro’s weggenomen. De 63-jarige eigenaar uit Cornwerd deed aangifte.

Frieschepalen: inbraak school De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een schoolgebouw aan De Rusken. Men kwam afgelopen week het pand binnen door een deur te forceren, waarna twee computers werden weggenomen. Een 46-jarige inwoonster van Drachtstercompagnie deed aangifte.

Leeuwarden: automobilist rijdt door na aanrijding De politie heeft zondagavond een 40-jarige Leeuwarder aangehouden. De man had op de Voorstreek met zijn auto een 22-jarige fietser uit dezelfde woonplaats aangereden en was vervolgens doorgereden. De fietser liep daarbij overigens geen letsel op. De auto werd even later op de Korfmakerstraat aangetroffen. Op het moment dat de politie de auto liet wegslepen, meldde de bestuurder zich. Hij werd naar het bureau overgebracht voor het opmaken van proces-verbaal.

Leeuwarden: woninginbraak De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan Achter de Hoven. Door het forceren van een deur verschaftte men zich zondagmiddag toegang tot de woning. Daar werd vervolgens onder meer een laptop weggenomen. De 19-jarige bewoner deed aangifte.

Veenwouden: fietser gewond De politie heeft zondagavond hulp verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Kuikhornweg. Een 77-jarige fietser uit Roelofarendsveen was daar achter een paaltje blijven haken en ten val gekomen. De man liep daarbij een forse wond op aan zijn been en werd daarom per ambulance naar het MCL overgebracht.

Wergea: auto gestolen De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een auto vanaf een bedrijfsterrein aan de Fricoweg. De auto werd afgelopen weekend weggenomen uit een loods van het bedrijf. Men kwam die loods binnen door een deur open te breken. Behalve de auto werden ook diverse gereedschappen weggenomen. De gestolen auto was een Toyota Landcruiser met het kenteken VH-BH-14.. Het betrof een speciaal zogeheten Amerikaans model met aluminium velgen en brede banden. Opvallend is dat de bovenste helft van de achterdeuren ontbreekt. De 60-jarige eigenaar uit Wergea deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding graffitispuiter De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige inwoner van Koudum aangehouden. De man wordt er van verdacht op een loods aan de Rengerslaan graffiti te hebben gespoten. De aanhouding vond plaats na een melding van een getuige. De verdachte had bij zijn aanhouding diverse spuitbussen en een hoeveelheid speed bij zich. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. 

 

112Fryslan

})