Politieberichten Van: Zondag 10 December 11.00 uur t/m Maandag 11 December  07.00 uur

Burgum: inbraak in verenigingsgebouwDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een verenigingsgebouw aan de Burgemeester Bothenius Lohmanlaan. Tussen donderdagmiddag en zondagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het gebouw werden een aantal kratten bier en flessen met sterke drank weggenomen. Namens de vereniging deed een 50-jarige inwoner van Burgum aangifte.

Hindelopen: auto vernield door vuurwerkDe politie heeft zondagmiddag in de Keilerstraat aangifte opgenomen van vernieling van de auto van een 34-jarige inwoonster van Hindeloopen. In de nacht van zaterdag op zondag hoorde de vrouw een knal. Toen ze de volgende dag bij haar auto ging kijken bleek dat er grote schade was ontstaan aan de linkerzijkant. Vermoedelijk heeft men een zwaar stuk vuurwerk in het voorwiel gelegd en vervolgens aangestoken.

Harlingen: inbraken in bedrijvenDe politie stelt een onderzoek in naar twee inbraken en poging tot inbraak bij drie bedrijven aan de Industrieweg. Tussen zaterdagmiddag en zondagavond kwam men in twee panden binnen na het forceren van een deur. Er werden een aantal computers en beeldschermen weggenomen. Bij het derde bedrijf bleef het alleen bij een poging tot inbraak. Vermoedelijk is men geschrokken van het alarm. Namens alle drie bedrijven is aangifte gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Dedgum: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Ysgumerweg. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een onbekend geldbedrag werd weggenomen. De 60-jarige bewoner deed aangifte.

Franeker: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Marconistraat. Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit één van de kantoren werden een aantal computers weggenomen. Namens het bedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

Leeuwarden: man aangehouden na mishandelingDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag op het Ruiterskwartier een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 37-jarige stadsgenoot. Het slachtoffer werd zonder duidelijke aanleiding geslagen. Hij viel en werd daarna nog diverse malen door de verdachte geschopt. De 36-jarige Leeuwarder werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd daar ingesloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Oosterzee: rijden onder invloedDe politie heeft maandagochtend vroeg op de Herenweg een 37-jarige automobilist uit Genemuiden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Na een stopteken werd de bestuurder gecontroleerd. Omdat er een vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd de bestuurder overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de man 675 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van acht uur.

BRON: www.po;itie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})