Fryslân, 10-11-2008 • Politieberichten van zondag 9 november 11.00 uur t/m maandag 10 november 07.00 uur

Haulerwijk: motorrijder raakt rijbewijs kwijt na te hard rijden
De politie heeft zondagmiddag op de Rolpaal het rijbewijs ingevorderd van een 55-jarige motorrijder uit Surhuisterveen. De man reed hier met een snelheid van 119 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur toegestaan is.

Wergea: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige man uit Berlikum voor het rijden onder invloed. Een getuige had gezien dat de man een aanrijding had veroorzaakt, zijn bumper had ingeladen en verder gereden was. Hij belde met de politie die de verdachte op de Hendrik Algraweg een stopteken kon geven. Omdat het vermoeden bestond dat de man teveel gedronken had, werd hij voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier blies hij 585 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uren en inname van zijn rijbewijs.

Heerenveen: ongeval scooter
De politie heeft zondagavond een ongeval op de Zestienroeden afgehandeld waarbij een 35-jarige man uit De Knipe gewond geraakt is. De man ging richting Tjalleberd en wilde hier langs een afgezet deel rijden. Achter de hekwerken lagen grote bielzen die man waarschijnlijk over het hoofd gezien heeft. Hij botste hier vol tegenaan en kwam ten val waarbij het stuur tegen zijn borstkast kwam. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Leeuwarden: politie houdt man aan na ingooien ramen
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige man uit Zwolle aangehouden nadat deze man ramen aan het ingooien was bij woningen aan de Keizerskroon. Na een melding kon de politie de verdachte ter plaatse aanhouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en is voor nader onderzoek ingesloten.

Zwaagwesteinde: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Zwaagwesteinde. De man kreeg op de Schoolstraat een stopteken omdat het vermoeden bestond dat de man teveel gedronken had. Op het bureau blies de man 640 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur en inname van zijn rijbewijs.

Drachten: tassendieven
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een tassenroof op zondagavond rond 19:00 uur bij een 79-jarige vrouw op de JF Kennedylaan. Een getuige die met de vrouw over een pad tussen de woningen van de Warrenhoven en het hoofdgebouw liep, werd door drie jonge jongens om de tijd gevraagd. Toen hij op zijn horloge keek zag hij hoe een van de jongens de tas uit de rollator van het slachtoffer haalde. Daarna gingen de jongens er vandoor. De politie voert vandaag nog een buurtonderzoek uit.

Leeuwarden: dief steelt tas
De politie onderzoekt de diefstal van een tas van een vrouw uit Groningen (leeftijd onbekend) op zondagavond op het Stationsplein. De vrouw liep vanaf het busstation naar het treinstation en voelt ter hoogte van het tunneltje dat er aan haar tas getrokken wordt. Ze wordt meegetrokken in de tunnel en komt hierbij ten val. De dader gaat er met haar tas met laptop vandoor. Een getuige rent nog achter de dader aan, maar deze weet te ontkomen. Ook de zoekactie van de politie naar aanleiding van het signalement levert niets op. De vrouw heeft aangifte gedaan.

112Fryslan