Fryslân, 09-10-2008 • Politieberichten van woensdag 8 oktober 07.00 uur t/m donderdag 9 oktober 07.00 uur.

Drachten: fietscontrole
De politie heeft woensdagochtend op de Torenstraat gecontroleerd op het fietsen over het trottoir. Bij de politie waren klachten binnen gekomen dat er regelmatig grote groepen fietsers over het trottoir fietsten. Daarbij ontstonden gevaarlijke situaties. Niet alleen met voetgangers, maar ook omdat de fietsers plotseling weer de weg op schoten. Tijdens de controle werden 33 fietsers bekeurd voor het fietsen op het trottoir.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Van Harenstraat. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden een laptop, twee mobiele telefoons en een i-pod weggenomen. De 47-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: fietser gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagochtend op de Lekkumerweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 23-jarige fietser uit Leeuwarden gewond raakte. De man verleende geen voorrang aan een 31-jarige automobilist uit Leeuwarden en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam met zijn fiets ten val. Hij werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in de stad.

Drachten: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagochtend op de A7 nabij Drachten het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Leek ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een controle met de lasergun met 179 kilometer per uur, terwijl op de A7 120 kilometer is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie onderzoekt insluiping
De politie onderzoekt een insluiping in een woning aan het Zwenkgras. De 77-jarige bewoner was aan het werk in de tuin voor zijn woning. De bewoner zag plotseling een onbekende man in zijn woning staan. De 77-jarige liep snel naar binnen, waarna de insluiper de woning uit vluchtte en er op de fiets vandoor ging. De bewoner stapte ook op de fiets en zette de achtervolging in. Hij verloor de insluiper echter uit het oog. De politie heeft ook nog geholpen met het zoeken naar insluiper, maar de man werd niet meer aangetroffen.

Leeuwarden: politie houdt dealer aan
De politie heeft woensdagmiddag op het Wilhelminaplein een 35-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Agenten zagen dat de man drugs verkocht. Toen één van de kopers dit bevestigde, werd de 35-jarige aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hier bleek dat de verdachte gebruik maakte van wel tien verschillende identiteiten. Na onderzoek bleek de 35-jarige illegaal in Nederland te verblijven. Hij werd vervolgens in verzekering gesteld.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft woensdagmiddag op het Potmargepaad een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. Surveillerende agenten spraken een man op een scooter aan. Deze man stapte af, waarna hij enkele vragen van de agenten beantwoorde. Plotseling sprong de 19-jarige op de scooter en reed met volle vaart in op een fietser. De fietser moest aan de kant springen om een aanrijding te voorkomen. De 19-jarige stopte en reed vervolgens met de scooter over de fiets heen, waardoor er schade ontstond. De Leeuwarder kon na een worsteling worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Middelzeelaan. Woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd overhoop gehaald en daardoor was niet duidelijk wat er nu precies is weggenomen. De 55-jarige bewoner deed aangifte.

Drachten: politie onderzoekt diefstal
De politie onderzoekt de diefstal van isolatiemateriaal van een bouwplaats aan de Veenscheiding. Een buurtbewoonster had woensdagavond laat een aantal keren een auto met de gedoofde lichten door de straat zien rijden. De vrouw vertrouwde dit niet en waarschuwde via 1-1-2 de politie. De agenten gingen ter plaatse en zagen de bewuste bestelauto staan bij een bouwplaats. De achterdeur van de auto was geopend en in de laadbak lagen pakken met isolatiemateriaal. Na onderzoek bleek dat het hek van de bouwplaats was verbroken. Omdat er een vermoeden bestond dat de inbreker nog in de omgeving was, werd met behulp van een politiehond gezocht. De man werd echter niet aangetroffen. De auto en het isolatiemateriaal werd vervolgens in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de auto.

Leeuwarden: rijden onder invloed van alcohol
De politie heeft woensdagavond op de Harlingerstraatweg een 29-jarige automobilist uit Leeuwarden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De beginnend bestuurder werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 565 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Cornjum: rijbewijzen ingevorderd na forse snelheidsovertredingen
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. Donderdagochtend omstreeks 01.00 uur passeerde een 31-jarige automobilist uit Harlingen een controle met de lasergun op de Bredyk nabij Cornjum met een snelheid van 160 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan. Diezelfde nacht werd ook een 34-jarige automobilist uit Hijum gecontroleerd. Hij passeerde de controle op de Bredyk met 136 kilometer per uur. De twee bestuurders kregen een stopteken, waarna het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt twee inbrekers aan
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Pieter Stuyvesantweg twee inwoners van Leeuwarden van 20 en 42 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning. Een bewoner van een woning aan de Boeierstraat had de twee betrapt toen ze in zijn woning hadden ingebroken. De inbrekers ging er snel vandoor, maar omdat de politie direct via 1-1-2 werd gewaarschuwd kon er snel actie worden ondernomen. De melder had de agenten goede signalementen gegeven en na een korte zoektocht konden de twee Leeuwarden worden aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan