Politieberichten Van: Woensdag 8 November 07.00 uur t/m Donderdag 9 November 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Gerard Terborchstraat. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woningen werden onder andere een computer, een videocamera, een fiets en een fotocamera weggenomen. De 54-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding voor bezit harddrugsDe politie heeft woensdagmiddag een 38-jarige Leeuwarder aangehouden op het Ruiterskwartier. De man had een wikkel cocaïne en een aantal bolletjes heroïne bij zich. De politie heeft de man voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Lioessens: bromfietsster gewond bij eenzijdige aanrijdingDe politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Reinsleat. Een 17-jarige bromfietsster uit Lioessens reed op de Siniastraat en wilde bij de Reinsleat linksaf slaan. Op dat moment raakte ze de controle over de bromfiets kwijt en kwam ten val. Hierbij raakte ze een paaltje. Het meisje was gewond aan haar knie en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Joure: brand in keukenDe politie heeft de brandweer van Joure geassisteerd bij een brand in de keuken van een woning aan de Slachtedyk. De brand is vermoedelijk ontstaan door een oververhitte pan. De brandweer heeft de pan van het fornuis gehaald en vervolgens alle rook uit de keuken en de woonkamer geblazen. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Jelsum: twee gewonden door aanrijdingDe politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Bredyk. Een 74-jarige automobilist uit Leeuwarden zag te laat dat het verkeer voor hem stilstond en reed tegen de achterzijde van de auto van een 43-jarige inwoner van Wergea. Beide bestuurders werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Zwaagwesteinde: twee aanhoudingen na overlast van vuurwerkDe politie heeft woensdagmiddag op de Leeuwerikstraat een 17-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en een 19-jarige inwoner van Twijzelerheide aangehouden. Bij de politie waren meldingen binnen gekomen dat er in Leeuwerikstraat vuurwerk werd afgestoken. De agenten waren snel ter plaatse en konden een aantal jongeren staande houden. Een van hen, een 17-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, bleek in het bezit te zijn van vuurwerk. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. Tijdens de actie werd ook een 19-inwoner van Twijzelerheide gecontroleerd. Hij bleek geen vuurwerk bij zich te hebben en mocht weer vertrekken. De jongen stapte op zijn fiets en wilde wegrijden. Op dat moment zagen de agenten iets vallen. Na onderzoek bleek het te gaan om een aantal wikkels met daarin een kleine hoeveelheid amfetamine. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar inbraak in een woning aan de Baansend. Woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. De gehele woning is doorzocht. Er is een onbekend bedrag aan buitenlandse valuta weggenomen. De 54-jarige bewoonster deed aangifte.

Reduzum: automobilist gewond door aanrijdingDe politie heeft woensdag aan het einde van de middag geassisteerd bij een aanrijding op de Tsienzerbuorren. Een 76-jarige automobilist uit Scharnegoutum verleende op de kruising van de Tsienzerbuorren met de Snitserdryk geen voorrang aan een 46-jarige automobilist uit Leeuwarden. De bestuurder uit Leeuwarder probeerde nog uit te wijken, maar hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Scharnegoutumer is met letsel aan hoofd en armen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De Leeuwarder kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de J.H. Knoopstraat. Woensdagnacht kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een computer weggenomen. Namens de school moet nog aangifte worden gedaan.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan