Politieberichten Van Donderdag 5 Oktober 2006

Politieberichten Van Woensdag 4 Oktober 07.00 uur t/m Donderdag 5 Oktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dokkum: politie lost zeven bedrijfsinbraken opDe politie heeft met de aanhouding van een 30-jarige inwoner van Dokkum zeven bedrijfsinbraken in Dokkum opgelost. De man werd op donderdag 29 september bij een inbraak bij een bedrijf aan de Hogendijken in Dokkum op heterdaad betrapt. Na onderzoek en verhoor bekende hij verantwoordelijk te zijn geweest voor zeven bedrijfsinbraken de afgelopen maanden in Dokkum. De buit bestond voornamelijk uit computers en computerapparatuur. Een deel hiervan is teruggevonden in de woning van de verdachte en is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal is de Dokkumer weer in vrijheid gesteld in afwachting van verdere strafvervolging.

 

Zwaagwesteinde: inbraak in winkel

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Bovenweg. Tussen dinsdagavond en woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werden twee computers weggenomen. Een 49-jarige inwoner van Zwaagwesteinde deed namens het bedrijf aangifte.

 

Westergeest: brand in schuurDe politie heeft woensdagochtend geassisteerd bij een brand in een schuur naast een boerderij aan de Brewei. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de schuur. De bewoners van de boerderij hebben nog geprobeerd de brand te blussen, maar dat lukte niet. De brandweer heeft uiteindelijk het vuur gedoofd. De schuur kan als verloren worden  beschouwd. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 

Burgum: inbraak in een horecagelegenheidIn de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een horecazaak aan de Lageweg. Men kwam binnen na het forceren van de voordeur. Uit de zaak werd een geldbedrag gestolen. Namens de zaak deed een 21-jarige vrouw uit Burgum aangifte.

 

Heerenveen: inbraak in woningWoensdagavond tussen 18.00 en 22.35 uur is ingebroken in een woning aan de Bonairestraat. Men kwam binnen nadat de voordeur met een breekvoorwerp werd opengebroken. Er zijn sieraden, geld, een laptop en een gamecomputer gestolen. De bewoner, een 26-jarige man, deed aangifte.

 

Leeuwarden: bestuurder onder invloed, rijbewijs kwijtDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een onderzoek ingesteld naar het alcoholgebruik van een 33-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Leeuwarden. Omstreeks 01.45 uur werd gemeld dat een vrachtauto langs de Drachtsterweg stond en dat de bestuurder vermoedelijk onwel was. Ter plaatse bleek hij echter achter het stuur te slapen en hij was onder invloed. Aan het bureau blies hij 740 ug/l. Hij kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Leeuwarden: autobrandDe politie heeft donderdag geassisteerd bij een autobrand op de Plataanstraat, nabij de hoek met de Abeelstraat. Omstreeks 02.30 uur werd de brand door een omwonende gemeld. Hij werd wakker van een autoalarm. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De auto raakte zwaar beschadigd. De oorzaak is niet bekend. Door de technische recherche zal een onderzoek worden ingesteld.

 

Leeuwarden: verdachte insluiping overlopenDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een studentenwoning aan de Vredeman de Vriesstraat. Donderdag kort na vijf uur werd een 22-jarige man wakker en schrok van een onbekende man, die in de woning stond. Ook deze inbreker schrok en vluchtte weg via het raam. Er is onder andere een gsm, een paspoort en een portemonnee gestolen.

 

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan