Fryslân, 04-09-2008 • Politieberichten van woensdag 3 september 07.00 uur t/m donderdag 4 september 07.00 uur

Oudehaske: politie onderzoekt diefstal airbags uit auto’sDe politie onderzoekt de diefstal van airbags uit drie auto’s. In de nacht van dinsdag op woensdag werden op De Vervening en de Turfkoer drie auto’s van het merk Opel opengebroken, waarna de airbags eruit werden gehaald. De eigenaren van de auto’s hebben aangifte gedaan.

Wjelsryp: snelheidscontroleDe politie heeft woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de kruising N384 Suderpolderwei/Westerein. Aangezien het hier een gevaarlijke kruising betreft, geldt daar een snelheidsbeperking van 60 km/u. In totaal 590 voertuigen werden gecontroleerd. Daarvan reden er 76 te snel met 108 km/u als hoogst gemeten snelheid.

Oudemirdum: ongeval met letselDe politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Sminkewei. Een 60-jarige automobiliste uit Oudemirdum haalde daar een voor haar rijdende auto in, bestuurd door een 53-jarige inwoner van Veghel, juist op het moment dat deze linksaf wilde slaan. Beide auto’s raakten elkaar, waarna de automobiliste uit Oudemirdum de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. De vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd, waarna ze met letsel aan onder meer haar arm en hoofd per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek werd overgebracht. Later die dag werd het slachtoffer naar het UMC in Groningen vervoerd.

Augustinusga: aanrijding met letselDe politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Bregeloane. Een 57-jarige bestuurder uit Ureterp van een personenbusje merkte te laat dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 74-jarige inwoner van Veenwouden, afremde om af te slaan. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 71-jarige echtgenote van de bestuurder uit Veenwouden letsel opliep. Ze werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd.

Zurich: invordering rijbewijsDe politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige automobilist uit Hollum. Deze bestuurder reed op de N31, waar 70 km/u is toegestaan, 126km/u.

Sint Nicolaasga: ongevalDe politie heeft woensdagavond assistentie verleend bij een ongeval op de A6. Een 20-jarige automobiliste uit Amsterdam was daar tijdens het al rijdend uittrekken van een jas de macht over het stuur van haar auto verloren. De auto sloeg meerdere malen over de kop voor hij tot stilstand kwam. De bestuurster werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft donderdag rond middernacht het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige inwoner van Leeuwarden. De man reed op de Marijkestraat onder invloed op een bromscooter en werd voor een ademanalyse naar het politiebureau overgebracht. Gezien het resultaat van 730 ug/l werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Haulerwijk: inbraakDe politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Laweijstraat. Donderdag rond 04.00 uur hoorden de bewoners iemand beneden in de woning lopen. Wanneer ze uit het raam kijken zien de een hen onbekend erna weglopen. Nader onderzoek leerde dat een deur was opengebroken. Uit de woning werden onder meer twee mobiele telefoons weggenomen. De 50-jarige bewoner deed aangifte.

112Fryslan

})