Fryslân, 04-08-2006 • De politieberichten van donderdag 3/8 07.00 uur t/m vrijdag 4/8 07.00 uur.

Leeuwarden: inbraak in bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijfspand aan de Snekertrekweg. Tussen dinsdagmiddag en donderdagochtend is men binnen gekomen door een ruit te forceren. Er werden onder andere enkele computers, tft-schermen, brillen, horloges en een biertap weggenomen. Een 45-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte.

Leeuwarden: man met drugs aangehouden
De politie heeft vrijdagochtend vroeg in een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van het bezit van drugs. Medewerkers van de horecagelegenheid hadden bij de man een plastic tas met daarin vermoedelijk drugs aangetroffen. Hierop werd de politie gebeld die man vervolgens aanhield. In de tas bleken enkele xtc-pillen en wikkels met vermoedelijk drugs te zitten. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Burgum: inbraak in sportkantine
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een sportkantine aan de Burgemeester Bothenius Lohmanlaan. Tussen woensdagmiddag en donderdagavond kwam men binnen door een ruit te forceren. Uit de kantine werden onder andere enkele kratten bier, flessen frisdrank, een prullenbak en diverse soorten snoep weggenomen. Een 60-jarige inwoonster van Burgum deed aangifte.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
De politie heeft donderdagavond op de Minnemastraat een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Twee parkeercontroleurs hadden de man achtervolgd en ondertussen de politie gebeld. Toen agenten de verdachte wilden aanspreken begonnen een 36-jarige inwoner van Leeuwarden en een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden zich met het gesprek te bemoeien. Ondanks diverse verzoeken van de agenten wilden de twee niet vertrekken. Zij werden aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Ook de 26-jarige winkeldief werd aangehouden. Alle drie werden overgebracht nar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Boornzwaag: man aangehouden
De politie heeft donderdagavond laat in de bossages bij een parkeerterrein langs de A7 een 36-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van inbraak, het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De politie kreeg een melding dat bij een benzinestation een raam was ingegooid. De agenten waren snel ter plaatse en zagen een man gehurkt achter een auto staan. Toen deze man door hen werd aangeroepen ging hij er vandoor. Met behulp van een politiehond werd de achtervolging ingezet. Al snel had de hond de verdachte gevonden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man eerder op de avond in Langweer een aanrijding had veroorzaakt, waarbij hij was doorgereden. Via diverse omwegen was de man in Boornzwaag terechtgekomen. Ter hoogte van het benzinestation op de A7 raakte hij van de weg en kwam met zijn auto tot stilstand in een droge sloot. De verdachte verliet zijn auto en liep naar het benzinestation. Daar sloeg hij met een tegel een ruit kapot en ging vervolgens het benzinestation binnen. Of hij iets heeft weggenomen is niet duidelijk. Nadat het rijbewijs van de Heerenvener was ingevorderd vanwege het rijden onder invloed werd hij voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Joure: vrachtwagen op verkeersplein rechtdoor
Vrijdagochtend om 04.00 reed een Duitse vrachtwagencombinatie over de A7 vanuit de richting Heerenveen. De chauffeur, leeftijd en woonplaats onbekend, was net een kopje koffie aan het drinken toen de rotonde voor hem opdoemde. De man schrok van de waarschuwingslichten, maar toen was het al te laat. De vrachtauto kantelde, in het midden van de rotonde, niet op het wegdek. De aanhanger bleef staan. De vrachtwagencombinatie was geladen met 40 ton uien. De chauffeur liep lichte verwondingen op aan elleboog en lip. De man is door de politie overgebracht naar het politiebureau en daar kort gehoord. Vanaf 09.00 uur is het gehele verkeersplein afgesloten om de Duitse vrachtwagencombinatie te bergen. De stremming zal tot in de middag duren. Rijkswaterstaat heeft bebording geplaatst om al het verkeer te wijzen op de stremming van het verkeersplein en om alternatieve routes aan te geven.

112Fryslan

})