Politieberichten Van: Woensdag 29 November 07.00 uur t/m Donderdag 30 November 07.00 uur

Drogeham: inbraak in garageDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garage aan De Sannen. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een deur. In de garage stond een rijdende winkel geparkeerd. Hieruit is een grote hoeveelheid goederen weggenomen. Een 46-jarige inwoner van Drogeham deed aangifte.

Leeuwarden: straatroofDe politie stelt een onderzoek in naar een straatroof op de Oosterbrug. Woensdagochtend omstreeks 03.40 uur liep een 25-jarige inwoner uit Leeuwarden over de Tweebaksmarkt in de richting van de Oosterbrug. Op deze brug werd het slachtoffer plotseling van achteren vastgepakt door twee onbekende mannen. Onder bedreiging van een mes moest de Leeuwarder zijn zakken legen. Zijn mobiele telefoon en portemonnee werden afgenomen. De twee verdachten liepen vervolgens richting de Oostergrachtswal, stapten daar op een zwarte scooter en reden weg in de richting van de Wijbrand de Geeststraat.

Vrouwenparochie: fietsster opzettelijk aangereden, politie zoekt getuigenDe politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Middelweg-oost, waarbij een 13-jarige fietsster uit Vrouwenparochie woensdagmiddag gewond geraakte. Het meisje werd omstreeks 14.10 uur opzettelijk aangereden door een nog onbekende snorfietser. De fietsster kwam hierbij ten val en liep diverse schaafwonden op. De man op de snorfiets kwam nog even terug en riep nog tegen het meisje dat ze maar aan de kant had moeten gaan. Vervolgens ging hij er vandoor in de richting van Sint Annaparochie. De politie komt graag in contact met de bestuurder van de snorfiets of met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Leeuwarden: politie houdt man aan na diefstal auto en valse 112 meldingDe politie heeft woensdag in een wijkgebouw aan de Verdistraat een 28-jarige inwoner van Sint Nicolaasga aangehouden op verdenking van de diefstal van een auto en een valse melding van een schietpartij op het station. De man had vanaf het station diverse keren de meldkamer gebeld met de melding dat er een schietpartij gaande was. Meerdere agenten gingen ter plaatse, maar als snel bleek het te gaan om valse meldingen. Op het station was namelijk niks aan de hand. De inwoner van Sint Nicolaasga had inmiddels het station verlaten en bleek in een gebouw aan de Verdistraat te zitten. In het wijkgebouw was net een bijeenkomst gaande. Een aanwezige vertrouwde de man niet en waarschuwde de politie.  Agenten kwamen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Hij bleek in het bezit te zijn van 16 gram speed. Dit is in beslaggenomen. Ook de auto, die eerder die dag door de man was gestolen in Mantgum, werd in beslaggenomen evenals twee telefoons. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Zijn psychische gesteldheid zal worden beoordeeld.

Lemmer: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg. Woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werden twee laptops en een aantal mobiele telefoons weggenomen. Namens het bedrijf moet nog aangifte worden gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Warten – Wâldwei: automobilist gewond door frontale botsingDe politie heeft woensdagavond geassisteerd bij een aanrijding op de Wâldwei nabij Warten. Een 26-jarige automobilist uit Groningen voelde zich niet lekker en remde plotseling om een parkeerhaven op te rijden. Een 52-jarige automobilist uit Veendam zag dit te laat. Om een aanrijding te voorkomen stuurde hij naar links en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Een 27-jarige automobilist uit Leeuwarden, die naderde uit tegenovergestelde richting, kon een aanrijding niet meer voorkomen en een frontale botsing was het gevolg. De Leeuwarder werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De andere bestuurders kwamen met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalsanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in. De Wâldwei werd na het ongeval in beide richtingen drie uren voor alle verkeer afgesloten.

Drachten: kluis gestolen bij inbraakDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Tussendiepen. Woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit een kantoor werd een kluis met daarin onbekende inhoud weggenomen. Namens het bedrijf deed een 59-jarige inwoner van Drachten aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})