Fryslân, 03-07-2008 • politieberichten van woensdag 2 juli 07.00 uur tot en met donderdag 3 juli 07.00 uur

Oldeholtwolde: caravan over de kop op de A32

De politie heeft woensdagmorgen een ongeval afgehandeld op de A32 ter hoogte van Oldeholtwolde. Een 75-jarige vrouw uit Hardewijk reed met haar caravan richting huis, toen zij last kreeg van de hitte. Ze dreigde weg te vallen en gaf een ruk aan het stuur waardoor zij de macht over de auto en caravan verloor. De combinatie ging scharen en kwam met de voorzijde in tegenovergestelde rijrichting te staan. De caravan sloeg hierbij om en raakte total loss. De vrouw raakte niet gewond. De politie heeft een van de rijstroken tijdelijk afgezet.

 

Bakkeveen: paard op hol

De politie heeft woensdagmiddag hulp verleend toen op de Lange Singel een paard met wagen op hol sloeg. De 72-jarige koetsier van het paard en wagen uit Zevenhuizen had net zijn passagiers afgezet. Hij wilde het paard even verderop in de schaduw zetten toen het paard om onbekende redenen op hol sloeg en hierbij de man enkele meters meesleurde. De man raakte verwond en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. Het paard heeft de wagen ook nog door een tuin getrokken, waardoor schade aan de tuin ontstond.

 

Sneek: fietser rijd tegen auto aan De politie heeft woensdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op het Kleinzand. Een 14-jarige fietser uit Sneek zag te laat dat een 44-jarige automobilist afremde en reed tegen de achterzijde van de auto aan. De jongen is ter observatie per ambulance naar het ziekenhuis in de stad gebracht.

 

Appelscha: aanrijding op kruising De politie onderzoekt een aanrijding die woensdagmorgen plaatsvond op de Oude Willem. Een 31-jarige automobilist uit Drachten verleende op de kruising geen voorrang aan een 60-jarige automobilist uit Vledder. Door de aanrijding verloren beide mannen de macht over het stuur en raakten beiden een boom. De 60-jarige man is met hoofdletsel voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Beide auto’s zijn afgevoerd. 

 

Bornwird: verkeerscontrole naar aanleiding van klachten De politie heeft woensdagmiddag tussen 13:30 en 16:30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Hiausterdyk naar aanleiding van klachten van omwonenden. In verband met werkzaamheden aan de Hantumerwei wordt de Hiausterdyk als omleiding gebruikt. Op de weg is een snelheid van 60 kilometer per uur toegestaan. Tijdens de controle zijn elf personen bekeurd waarbij een snelheid van 90 kilometer per uur of meer werd gemeten. De hoogst gemeten snelheid was 111 kilometer per uur.

 

Drachten: meisje gewond na val van fiets De politie heeft woensdagmiddag hulp verleend nadat een 15-jarig meisje uit Drachten van haar fiets gevallen was. Het meisje reed op de Lidlum toen haar spatbord, dat al los hing, in de spaken terechtkwam. Zij kwam hierdoor ten val en is door de ambulance voor controle naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

 

Twijzelerheide: bromfietser onder invloed De politie heeft woensdagavond een 51-jarige bromfietser uit Twijzel aangehouden op de Bjirkewei. Omdat de man zonder helm reed, kreeg hij het stopteken. Omdat het vermoeden bestond dat de man ook gedronken had, werd hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 435 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

 

Damwoude: onveilig rijgedrag, rijbewijs ingevorderd De politie heeft woensdagavond een 18-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden. De jongen viel in Driesum op door zijn rijgedrag: hij reed met een hoge snelheid binnen de bebouwde kom en langs kruisingen zonder snelheid te minderen. Zijn snelheid bereikte hierbij 100 kilometer per uur. Op de Doniaweg in Damwoude is de jongen aangehouden. Tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

 

Stiens: inbraak in woning De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Witewei. Woensdagmiddag tussen 14:15 en 17:00 uur is het slot van de achterdeur geforceerd, waarna onder andere een televisie en computer meegenomen zijn. De politie heeft in de buurt onderzoek gedaan. De 47-jarige bewoner deed aangifte.

112Fryslan

})