Politieberichten Van Woensdag 27 December 07.00 uur t/m Donderdag 28 December 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Heerenveen: grote brand in centrum HeerenveenDe hulpdiensten zijn donderdagochend vroeg massaal uitgerukt voor een grote brand in het centrum van Heerenveen. Omstreeks vier uur brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een horecagelegenheid aan het Breedpad. Het vuur greep snel om zich heen en de brandweer kon niet voorkomen dat de vier omliggende panden ook ten prooi vielen aan de vlammen. De bewoners van deze panden waren reeds gewekt en konden allen een veilig heenkomen zoeken. Er deden zich, voor zover zich het nu laat aanzien, geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer van Heerenveen werd bij de bestrijding van de brand ondersteund door de brandweerkorpsen van Skasterlân, Drachten en Leeuwarden. De brandweer zette onder andere twee hoogwerkers in. De politie heeft rondom de brand een aantal straten afgezet. Om halfacht kon het sein brandmeester worden gegeven. Het Breedpad is afgesloten voor alle verkeer in verband met instortingsgevaar van de gevels van de uitgebrande panden. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De gemeente Heerenveen zal donderdagochtend om 11.00 uur de gedupeerden informeren over de brand en de gevolgen daarvan.

Joure: politie zoekt getuigen van aanrijdingDe politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Geert Knolweg ter hoogte van het oude bibliotheekgebouw. Op maandag 11 december omstreeks 15.05 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto met aanhanger en een driewieler. Deze driewieler werd bestuurd door een 50-jarige inwoner van Joure. De Jouster kwam ten val en brak zijn bovenarm. De bestuurder van de personenauto is na het ongeval doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De politie komt graag in contact met de bestuurder of met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Heerenveen: inbraak in winkelDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Domela Nieuwenhuisweg. Tussen maandagmiddag en woensdagochtend kwam men binnen na het  forceren van een deur. In het pand werd een kluis opengebroken, waarna er een onbekend geldbedrag werd weggenomen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. Namens het winkelbedrijf deed een 44-jarige inwoner van Luinjeberd aangifte.

Sneek: inbraak in kantoorDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kantoor aan de Hemdijk. Woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werd een aantal beeldschermen weggenomen. Een 44-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Leeuwarden: heler aangehoudenDe politie heeft woensdagmiddag op de Weaze een 52-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Agenten zagen dat de man een tas met inhoud te koop aanbood aan diverse voorbijgangers. Hierop stelden de agenten een onderzoek in. In de tas bleek een grijze box te zitten met daarin een nieuwe klopboormachine. Omdat de Leeuwarder geen goede verklaring kon geven over de herkomst van de boormachine werd hij aangehouden op verdenking van heling. De goederen werden in beslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de box en de klopboormachine

Beetsterzwaag: automobiliste gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij eenzijding ongeval op de Poostweg, waarbij 43-jarige automobiliste uit de Hemrik gewond raakte. De vrouw kwam met haar voertuig in de berm, raakte de macht over het stuur kwijt en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Gorredijk: man aangehouden na mishandelingDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Heeracker een 34-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had een 44-jarige plaatsgenoot geslagen, waarna hij er met de auto van het slachtoffer vandoor ging. De politie was inmiddels gewaarschuwd en op de Heeracker zagen agenten een personenbusje met veel schade. Na onderzoek bleek dit de auto te zijn van de 44-jarige inwoner van Gorredijk. In de omgeving van de auto  kon de 34-jarige Gorredijker worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.  De aanleiding van de mishandeling is niet geheel duidelijk en daarom stelt de politie een nader onderzoek in.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan