Politieberichten Van: Woensdag 25 Oktober 07.00 uur t/m Donderdag 26 Oktober 07.00 uur

Ferwert: inbraak in horecagelegenheidDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een horecagelegenheid aan de Hegebeintumerdyk. Tussen dinsdagavond en woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. In het pand werden twee gokkasten opengebroken. Hier uit werd een geldbedrag van enkele honderden euro’s weggenomen. Een 22-jarige inwoonster van Ferwert deed aangifte.

Sneek: fietsster  gewond door aanrijdingDe politie heeft woensdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Morrahemstraat, waarbij een 55-jarige fietsster uit Sneek gewond raakte. De vrouw verleende vermoedelijk geen voorrang aan een 53-jarige automobilist uit Engelum. Een aanrijding was het gevolg en de fietsster kwam ten val. Het slachtoffer is met letsel aan haar arm per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: hennepkwekerij door politie opgeroldDe politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Pieter Stuyvesantweg een hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van klachten over wateroverlast werd in een slaapkamer van de woning een hennepkwekerij  aangetroffen. De 75 planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd.  De 43-jarige bewoner werd aangehouden.

Leeuwarden: automobilisten gewond door aanrijdingDe politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Willem Lodewijkstraat, waarbij twee automobilisten gewond raakten. Door nog onbekende oorzaak kwam een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden in botsing met een 71-jarige automobilist uit Leeuwarden. Beide bestuurders raakten gewond en moesten met onbekend letsel per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Franeker: auto in brandDe politie heeft woensdagavond op het Raadhuisplein de brandweer geassisteerd bij het blussen van een autobrand. Door nog onbekende oorzaak was brand ontstaan in de auto van een 38-jarige inwoonster van Franeker. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

Rottevalle: automobilist gewond door eenzijdig ongevalDe politie heeft woensdagavond geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Bildwei. Een 29-jarige automobilist uit Boelenslaan verloor, door onbekende oorzaak, de macht over het stuur. De bestuurder sloeg met zijn auto over de kop en belandde in de sloot. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Dokkum: rijden onder invloedDe politie heeft woensdagavond in een woning aan de Lisdodde een 39-jarige automobiliste uit Dokkum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De vrouw was met haar auto op de Fonteinkruid van de weg geraakt en uiteindelijk in een aantal struiken tot stilstand gekomen. Toen de politie ter plaats kwam had de verdachte reeds de plaats van het ongeval verlaten. Na een korte zoekslag werd de automobiliste aangetroffen in een woning aan de Lisdodde. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat er een vermoeden bestond dat de vrouw onder invloed verkeerde werd een blaastest afgenomen. Ze blies 1065 ug/l, goed voor een rijverbod van 17 uur. Ook haar rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf in de Edisonstraat. In de nacht woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werden een aantal computers weggenomen. Namens het bedrijf moet nog aangifte worden gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan