Politieberichten Van: Woensdag 24 Januari 07.00 uur t/m Donderdag 25 Januari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vrouwenparochie: bestuurder eenzijdig ongeluk meldt zich bij politieDe 43-jarige automobilist uit Hallum die maandagochtend met zijn auto te water raakte op de Middelweg-oost heeft zich diezelfde dag  nog gemeld bij de politie. De man verklaarde dat het hem, tijdens het rijden, zwart voor de ogen werd. Hij raakte met zijn voertuig van de weg en belandde in de sloot. De bestuurder klom uit de auto en is door het weiland richting Vrouwenparochie gelopen. Hier heeft hij zich enkele uren schuil gehouden, waarna hij zich op het politiebureau heeft gemeld. De politie onderzoekt nog of de man verkeersonveiliggedrag heeft vertoond.

Wier: fietser gewond na aanrijdingDe politie heeft woensdagochtend hulp verleend bij een aanrijding op de Gernierswei, waarbij een 47-jarige fietser uit Minnertsga gewond raakten. Een 40-jarige automobilist uit Leeuwarden raakte door opvriezing en sneeuw op de weg de controle over zijn voertuig kwijt. Al glijdend raakte hij de fietser. Het slachtoffer werd geschept en belandde in de berm. De man werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Sneek: brand in botenhuisDe politie heeft woensdagochtend geassisteerd bij een brand in een botenhuis aan de Eeltjebaasweg. De brand werd ontdekt door medewerkers van het jachtbedrijf. Het betrof een loods waarin 62 schepen, voornamelijk plezierjachten, voor de winter waren gestald. Eén jacht brandde uit. Naastliggende schepen bleken ook brandschade te hebben opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Leeuwarden: automobilist gewond na aanrijdingDe politie heeft woensdagochtend hulp verleend bij een aanrijding op de Lindebuurt. Een 39-jarige automobilist uit Leeuwarden reed over de Oldegalileën in de richting van de Lindebuurt. In de bocht gleed de man met zijn voertuig rechtdoor en raakte een de auto van een 26-jarige automobiliste uit Leeuwarden. Door de klap schoot de auto van de vrouw tegen de gevel van een woning. Ze werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De 39-jarige automobilist kwam met de schrik vrij.

Sneek: politie rolt hennepkwekerij opDe politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij in een pand aan de Rienck Bockemakade ontmanteld. In het pand zou ingebroken zijn. Toen de politie ter plaatse kwam, werd op de eerste en tweede verdieping een professionele hennepkwekerij met ongeveer 1400 planten aangetroffen. De begane grond werd gebruikt als opslag voor grondstoffen en plantafval. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Leeuwarden: rijden onder invloedDe politie heeft woensdagavond op de Oostergoweg een 44-jarige automobiliste uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurster viel op omdat ze slingerde. Na een stopteken werd de vrouw gecontroleerd. Ze blies een F en werd daarom overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies ze 645 ug/l. Naast een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal werd ook haar rijbewijs ingevorderd.

Gorredijk: brand in container met bouwafvalDe politie stelt een onderzoek in naar brandstichting in een container met bouwafval. In de nacht van woensdag op donderdag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in de Compagnonstrjitte. Eenmaal ter plaatse bleek er een container met bouwafval in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust.

Leeuwarden: politie houdt twee mannen aan na openlijke geweldplegingDe politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De twee zouden een ruit hebben vernield van een pand aan de Oude Oosterstraat en een reclamebord van een horecabedrijf aan de Berlikumermarkt. Op aanwijzing van een getuige werden de verdachten, een 34-jarige Leeuwarder en een 27-jarige man uit Snakkerburen, aangetroffen op de Wijbrand de Geeststraat. Ze zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

 

112Fryslan