Politieberichten Van Donderdag 23 November 2006

Politieberichten Van: Woensdag 22 November 07.00 uur t/m Donderdag 23 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Drachten: 350 bekeuringen tijdens verlichtingsactiesDe politie heeft sinds begin oktober tijdens verlichtingscontroles in Smallingerland en Opsterland bijna 350 veelal jeugdige fietsers bekeurd. De controles vinden veelal plaats tijdens het naar school of werk fietsen en in het weekend als de jeugd opstap gaat. De aanleiding was dat veel jongeren zichzelf in het donker in gevaar brengen door het ontbreken van goede verlichting. Volgens de politie in Drachten hebben deze acties succes. Er wordt momenteel door veel meer fietsers goede verlichting gevoerd. In de maand oktober werden bijna 250 fietsers bekeurd; in de eerste drie weken van november “slechts” 100. De controles maken deel uit van de landelijke verkeerscampagne “Val op, daar kun je mee thuis komen.”   Deze campagne loopt nog door tot eind januari.

Franeker: drankrijder verzet zich tegen aanhoudingDe politie heeft woensdagavond een 60-jarige man uit Hoogezand aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man werd met zijn personenauto gecontroleerd op de Jan Piebengstrjitte. Aanvankelijk werkte hij mee, totdat de vraag kwam of hij wilde blazen. Daarop werd de man agressief en is aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en kon slechts met grote moeite overmeester en geboeid. Aan het bureau blies hij uiteindelijk 665 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod  en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het plegen van verzet tegen zijn aanhouding.

Leeuwarden: Honderden bekeuringen bij verkeerscontrolesDe politie heeft dinsdag bij twee controles bijna 300 bestuurders bekeurd voor de meest uiteenlopende gebreken. ’s Middags werd met 32 politiemensen en 2 douaniers gecontroleerd op het Fryslânplein. Circa 900 voertuigen werden gecontroleerd. In totaal werden 94 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet bij zich hebben van het rijbewijs of het kentekenbewijs, het niet dragen van de gordel of technische gebreken. ’s Avonds werd gecontroleerd op het Zuiderplein door 28 politiemensen, nu in het bijzonder op verlichting. Bijna 200 bestuurders werden bekeurd, waarvan 180 voor het ontbreken van goede verlichting.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan