Politieberichten Van Donderdag 21 December 2006

Politieberichten Van: Woensdag 20 December 07.00 uur t/m Donderdag 21 December 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Balk: politie houdt verdachte aan na zware mishandelingDe politie heeft dinsdagochtend een 18-jarige inwoner van Sloten aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 26-jarige inwoner van IJlst. Zondag omstreeks 03.45 uur werd de IJlster gewond en liggend op straat aangetroffen op de Dubbelstraat in Balk. Het slachtoffer bleek te zijn geslagen en geschopt. Hij werd met letsel aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Na onderzoek van de politie kon op dinsdagochtend een 18-jarige inwoner van Sloten worden aangehouden. Hij bekende de mishandeling. De verdachte wordt vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Leeuwarden: politie houdt man na diefstal rubberboten en buitenboordmotorenDe politie heeft zondagmiddag bij de Groote Wielen een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van twee boten en vier buitenboordmotoren uit Burgum, Drachten en Reduzum. Een 69-jarige inwoner van Oentsjerk zag zondagmiddag twee onbekende mannen varen in rubberboten op de Groote Wielen. Eén van de boten leek volgens de man erg veel op zijn rubberboot die in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december werd gestolen uit zijn schiphuis aan het Prinses Margrietkanaal in Burgum. Toen de Oentsjerker iets riep gingen beide mannen er al varend vandoor. Inmiddels was de politie gewaarschuwd die later die middag de twee rubberboten terugvond op de Staniastate en Andringastate in de wijk Camminghaburen. Eén van de mannen, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, kon diezelfde middag nog worden gearresteerd toen hij zijn bestelbus en aanhangwagen bij de Groote Wielen kwam ophalen. Een vriend van de man werd ook aangehouden maar later weer vrijgelaten omdat hij helemaal niets met de diefstallen te maken had. Hij was door de Leeuwarder gevraagd om samen met hem een proefvaartje met zijn nieuwe rubberboten te maken. Na verhoor bekende de Leeuwarder dat hij de rubberboten en buitenboordmotoren in Burgum, Drachten en Reduzm had gestolen. Na het opmaken van een proces-verbaal mocht de man het politiebureau verlaten. De gestolen goederen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Leeuwarden: man aangehouden na vernielen autoruitDe politie heeft woensdagochtend vroeg in de Grote Hoogstraat een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. De man had een woordenwisseling met de uitbaters van een horecagelegenheid. Om zijn woorden kracht bij te zetten gooide de man met een baksteen. De steen raakte de achterruit van een auto, die daardoor sneuvelde. De politie heeft de 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: inbraak woningDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Nijlansdyk. De inbraak is woensdagochtend gepleegd. Men kwam binnen door een raam uit een deur te halen. Gestolen zijn een laptop, een playstation en enkele dvd’s. De technische recherche stelt een onderzoek in. Aangifte is gedaan door een 15-jarige bewoner.

Harlingen: aanrijding met letselDe politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding met letsel op de Almenumerweg. Een 79-jarige bromfietser uit Harlingen komt vanaf de Koningsbrug, een 14-jarige fietser, eveneens uit Harlingen, komt vanaf de Almenumerweg en komt de bromfietser tegemoet. Op enig moment raken de twee elkaar. De fietser loopt hierbij een kleine schaafwond aan de knie op. De bromfietser komt met zijn hoofd op het wegdek terecht en loopt een behoorlijk hoofdwond op. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht, waar hij een nachtje ter observatie moest blijven.

Sneek: verdachte aangehouden na diefstal verkeersbordDe politie kreeg woensdag rond 20.45 uur een melding dat op de Gedempte Pol een auto op een invalidenparkeerplaats stond geparkeerd. Ter plaatse bleek dat het bordje van invalidenparkeerplaats van de paal was gehaald en in de kofferbak was gestopt. Omdat er niemand meer aanwezig was werd door de politie besloten de auto in beslag te nemen. Deze is overgebracht naar het politiebureau. Omstreeks 23.00 uur melden zich twee mensen op het bureau, waaronder de 38-jarige eigenaar van de auto uit Burum. Besloten werd de man aan te houden voor diefstal. In de kofferbak van de auto werd inderdaad het verkeersbord aangetroffen.

Oldeholtpade: aanhouding verdachteDe politie heeft donderdag omstreek s03.00 uur een 37-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op de Stellingenweg. De auto bleek niet APK-gekeurd te zijn, ook bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij de man werden eveneens 11 pillen aangetroffen, vermoedelijk methadon. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De pillen zullen worden gecontroleerd, de vreemdelingenpolitie zal nog een onderzoek doen of de verdachte zijn juiste identiteit heeft opgegeven.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan