Fryslân, 21-08-2008 • Politieberichten van woensdag 20 augustus 07.00 uur t/m donderdag 21 augustus 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Heerenveen: politie onderzoekt vernielingen bij tankstation De politie onderzoekt de vernielingen bij een tankstation aan De Ynfeart. In de nacht van dinsdag op woensdag werden bij vier pompen de slangen doorgesneden en de tankpistolen vernield. Bij een naastgelegen bedrijf werden van drie auto’s de spiegels vernield. De gedupeerden hebben aangifte gedaan.

Rinsumageest: aanrijding met letsel De politie heeft woensdagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een aanrijding op de Tussendammen waarbij een nog onbekende motorrijder gewond raakte. De motorrijder reed vanuit de richting Aldstjerk richting Dokkum. Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uithuizermeeden, reed vanuit Burdaard het kruispunt op en zag de mottorijder daarbij over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder is met letsel aan zijn hoofd en been per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd.

Fryslân: snelheidsovertredingen, rijbewijzen ingevorderdDe politie heeft woensdag op meerdere plekken in Fryslân rijbewijzen ingevorderd, nadat forse snelheidsovertredingen waren geconstateerd. Het ging hierbij in alle gevallen om automobilisten.Leeuwarden: woensdagavond op de Dammelaan, 27-jarige man uit Kollumerzwaag, 102 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan.Zurich: woensdagmiddag bij wegwerkzaamheden op de A31, 22-jarige man uit Harlingen, 120 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan.Zurich: woensdagmiddag op de Ald Mar, 34-jarige man uit Harlingen, 129 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan.

Dokkum/Ternaard: snelheidsovertredingen beginnende bestuurdersDe politie heeft woensdagavond twee beginnende bestuurders betrapt op een snelheidsovertreding. Op de Nesserwei in Ternaard reed een 19-jarige man uit Nes met een snelheid van 129 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij verliest een punt van zijn rijbewijs. Op de Holwerderweg in Dokkum reed een 23-jarige man uit Brantgum met een snelheid van 88 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Ook tegen deze man is een proces-verbaal opgemaakt en hij verliest een punt van zijn rijbewijs. Dit is zijn tweede punt, aangezien hij vorig jaar ook al een proces-verbaal voor een forse snelheidsovertreding kreeg.

Leeuwarden: inbraak in een woning De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Swingmastate, die woensdag tussen 7:30 en 18:00 uur heeft plaatsgevonden. De daders kwamen binnen door het ingooien van een ruit, waarna een lcd-scherm, een camera en een laptop werden meegenomen. De 24-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige man uit Stadskanaal. Op de Wetterwille zagen surveillerende agenten de man met draaiende motor op een afrit staan. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was, is hij voor een ademanalyse mee naar het bureau genomen. Gezien de uitslag van 845 ug/l kreeg de man een rijverbod van 10 uur, werd een proces-verbaal opgemaakt en is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Luxwoude: aanrijding met letselDe politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op De Opslach, waarbij een 83-jarige man uit Luxwoude gewond raakte. De man is tijdens het rijden waarschijnlijk onwel geworden en tegen een boom tot stilstand gekomen. Nadat het slachtoffer door het personeel van de traumahelikopter onderzocht is, is hij met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis Heerenveen gebracht.

112Fryslan