Politieberichten Van: Woensdag 1 November 07.00 uur t/m Donderdag 2 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Twijzelerheide: brand in woningDe politie heeft woensdagochtend de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een woning aan het Wyldpaed Oast. Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan in de woning. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de woning geheel verloren ging.

Leeuwarden: fietser gewond na aanrijdingDe politie heeft woensdagavond geassisteerd bij een aanrijding op het Zuiderplein. Een 40-jarige fietser uit Leeuwarden negeerde vermoedelijk een rood stoplicht. Een 52-jarige automobilist uit Leeuwarden kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser kwam ten val en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij het ziekenhuis verlaten. Omdat er een vermoeden bestond dat het slachtoffer onder invloed verkeerde is hij overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 685 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Bolsward: brand in woningDe politie heeft woensdagavond kunnen voorkomen dat bij brand in een woning aan de Marwertflat een slachtoffer viel. De vlam was in de pan geslagen en daardoor stond de gehele woning vol rook. Omdat niet duidelijk was over nog mensen in de woning waren sloegen agenten een ruitje in om binnen te komen. In de woonkamer vonden ze de 17-jarige bewoner die buiten bewustzijn was. Hij werd naar buitengebracht en kwam door de frisse lucht weer bij kennis. De jongen kon ter plaatse worden behandeld door het ambulancepersoneel. De brandweer heeft de brand geblust.

Leeuwarden: heg in brandDe politie stelt een onderzoek in naar een brand in heg naast een woning aan de Aronskelk. Woensdagavond werd er door onbekenden brand gesticht in de heg. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. Zowel de heg als de boeidelen van de woning liepen schade op.

BRON www.politie-nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan