Politieberichten Van: Woensdag 1 Augustus 07.00 uur t/m Donderdag 2 Augustus 07.00 uur

Strobos: brand in silo veevoederfabriekDe politie heeft woensdagmiddag aan de Groningerstreek assistentie geleverd tijdens een brand in een veevoederfabriek. De brand was door een oververhitte maalinstallatie in een opslag voor meel ontstaan. In de opslag lag vier ton meel. Omdat er sprake was van een mogelijke stofontploffing sloot de politie, in overleg met de brandweer, de toegangswegen naar Strobos uit voorzorg af.  De brandweer bluste de brand. Brandweerlieden constateerden dat er geen direct gevaar voor ontploffing was.

Leeuwarden: woninginbraakDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Gymnasiumstraat. Uit de woning zijn identiteitsbewijzen, geld, sieraden, een portemonnee met inhoud en een computer weggenomen. Men drong het pand binnen door een ruit kapot te slaan. Een 18-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Sneek: schennisDe politie onderzoekt een incident, woensdag rond 18.15 uur, waarbij een nog onbekende man schennis pleegde. Een 19-jarige inwoonster van Sneek werd onder het viaduct aan de Stadsrondweg-oost door deze man gevolgd en vastgepakt. Waarschijnlijk omdat er juist op dat moment een aantal mensen aan kwam fietsen, drie jongens een meisje en een man, liet de onbekende man de vrouw los en liep weg. Terwijl hij wegliep zag de vrouw dat de man zijn geslachtsdeel had ontbloot. De man wordt omschreven als circa 1,75 meter lang, blanke huidskleur, leeftijd rond de 30 jaar, stevig postuur, blond kort stekeltjeshaar. Hij droeg een gouden armband en was gekleed in een trainingspak met donkere, mogelijk paarse vlakken. De man droeg lichte sportschoenen. Opvallend was dat de man duidelijke O-benen had.

Broeksterwoude: fietsster gewondDe politie heeft woensdagmiddag assistentie verleend bij een ongeval op de Schwartzenberglaan, waarbij een 67-jarige fietsster uit Tytsjerk gewond raakte. De vrouw was tegen een over de weg gespannen draad gefietst. Deze draad was bedoeld om een aantal koeien van een weiland naar een boerderijerf te leiden. De echtgenoot van de fietsster had de draad opgemerkt en hield deze voor zijn vrouw omhoog. Deze zag dat echter te laat, schrok en reed alsnog tegen de draad aan, waardoor ze ten val kwam en hoofdletsel opliep. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht.

Sneek; brand in schuurDe politie heeft woensdagavond hulp verleend bij een brand in een schuur van een woning aan de Jan Kannekenstraat. De bewoner was in die schuur bezig met zijn auto, toen een box door waarschijnlijk storing vlam vatte. De man probeerde daarop de brandende box naar buiten te dragen, maar liep daarbij brandwonden op aan armen en gezicht. De gealarmeerde brandweer wist de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto in de schuur vrijwel geheel uitbrandde en de schuur zelf brandschade opliep.

Harkema: inbraak sportkantineDe politie onderzoekt een inbraak in een sportkantine aan De Bosk. Woensdag tussen 11.15 en 17.30 uur werd van het gebouw een raam geforceerd. Vervolgens werd het gehele gebouw doorzocht en werden ook twee kassa’s opengebroken. Omdat er geen geld aanwezig was is vermoedelijk alleen wat snoepgoed weggenomen. Een 61-jarige inwoner van Harkema deed aangifte.

Leeuwarden: bromfietser aangehoudenDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Deze reed op een bromfiets en werd op de Groningerstraatweg door een motoragent opgemerkt omdat hij zijn helm verkeerd droeg en een passagier helemaal geen helm droeg. De motoragent gaf de bromfietser een stopteken, die daarop probeerde te vluchten. De agent sommeerde de bromfietser meerder keren te stoppen, waarop de bromfietser steeds probeerde de agent ten val te brengen door hem te snijden. Na een achtervolging stopte de bromfietser en werd hij aangehouden. De bromfiets werd in beslag genomen. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, niet dragen van een helm, niet voldoen aan een stopteken en het in gevaar brengen van andere weggebruikers.

Franeker: aanhoudingenDe politie heeft donderdagmorgen vroeg een 17-jarige inwoner van Marssum en een 15-jarige inwoner van de gemeente Menaldumadeel op de Voortsraat aangehouden. De twee weigerden te voldoen aan bevel van de politie om zich te verwijderen. Ze werden na hun aanhouding naar het politiebureau overgebracht en vervolgens ingesloten. Een 33-jarige inwoner van Tzummarum werd rond hetzelfde tijdstip aangehouden wegens belediging van politieagenten. Tijdens zijn aanhouding pleegde de man verzet, waarop hij geboeid naar het politiebureau werd overgebracht en daar werd ingesloten.

Rottevalle: beschieting met paintballpistoolDe politie onderzoekt een incident op de Houtigehaechsterwei, waarbij een 15- en een 17-jarige jongen en een 16-jarig meisje, allen woonachtig in Rottevalle, zijn beschoten met vermoedelijk een paintballpistool. De drie reden woensdagavond om 23.45 uur op de fiets een auto tegemoet die met groot licht reed. Ze attendeerden de bestuurder van de auto hierop met armgebaren. De auto keerde daarop een reed met hoge snelheid de fietsers tegemoet. Deze sprongen in de berm en verstopten zich achter een paar bomen. De auto stopte waarop de fietsers een aantal harde knallen hoorden. Nadat de auto weg was gereden meldden de geschrokken fietsers zich bij een omwonende en werd de politie gewaarschuwd. Die stelt een onderzoek in. Aangezien op de plek waar het incident plaatsvond een aantal verse verfvlekken op een bord werd aangetroffen, wordt vermoed dat de fietsers met een paintballpistool zijn beschoten.

Leeuwarden: inbraak schoolgebouwDe politie onderzoekt een inbraak in een schoolgebouw aan de Brandemeer. Na een inbraakmelding donderdagochtend omstreeks 04.30 uur werd geconstateerd dat er een raam was geforceerd. Uit het pand werd een computer met beeldscherm weggenomen. De school moet nog aangifte doen.

 

112Fryslan