Politieberichten Van: Woensdag 18 Oktober 07.00 uur t/m Donderdag 19 Oktober 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Willem Lorestraat. Tussen dinsdagochtend en dinsdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden onder ander een laptop en een computer weggenomen. Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Harlingen: inbraak in kantineDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kantine van een sportvereniging aan de Westerzeedijk. Tussen woensdagochtend en woensdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de kantine werd een grote hoeveelheid snoep en een geldkistje met een klein geldbedrag weggenomen. Een 33-jarige inwoner van Harlingen deed namens de sportvereniging aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de 8e Vegelindwarsstraat. Tussen woensdagochtend en woensdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere een computer en een portemonnee weggenomen. De 33-jarige bewoonster deed aangifte.

Akkrum: drie gewonden door aanrijdingDe politie heeft woensdagavond geassisteerd bij een aanrijding op de Feansterdyk, waarbij twee bromfietsers met elkaar in botsing waren gekomen. Een 16-jarige bromfietser uit Akkrum was net bezig met een inhaalmanoeuvre toen uit de tegenovergestelde richting een 17-jarige bromfietser uit Grou naderde.  De twee bromfietsers raakten elkaar en kwamen beide ten val. Ook de 19-jarige passagier uit Grou, die achter op de bromfiets van zijn 17-jarige plaatsgenoot zat, kwam ten val. Alle drie jongens zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Mantgum: twee mannen aangehouden na aantreffen hard drugsDe politie heeft woensdagavond op de S. van Galemawei een 24-jarige inwoner van Grou en een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit en/of verhandelen van hard drugs. Tijdens een controle zagen agenten dat er enkele joints in de auto van de twee mannen lagen. Hierop werden deze twee gefouilleerd op basis van de Opiumwet. Ze bleken enkele wikkels met daarin vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben. Beide werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Drachten: politie onderzoekt branden in afvalcontainersDe politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting in zes afvalcontainers. Woensdagavond  zag een agent dat er op de Uthof twee afvalcontainers in brand stonden. Hij waarschuwde de brandweer die de brand bluste. Tijdens het blussen meldde zich een getuige die vertelde dat hij net na de brand twee jongens weg had zien lopen. Ondanks een zoekslag in de omgeving werden de twee jongens niet meer aangetroffen. Tijdens de zoekslag kwam er een melding binnen dat er aan de Raai ook een container in brand stond. Ook deze brand werd door de brandweer geblust. Later die avond kreeg de politie wederom een melding van een brand nabij de kruising van de Spitael met de Middelwijck . Deze keer bleek het te gaan om drie afvalcontainers. Ook hier was/waren de dader(s) gevlogen.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})