Fryslân, 19-06-2008 • Politieberichten van woensdag 18 juni 07.00 uur t/m donderdag 19 juni 07.00 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Burgum: politie zoekt getuigen van reeks vernielingenDe politie is op zoek naar getuigen van de grote reeks vernielingen in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juni in Burgum. In die nacht werden bijna 50 auto’s bekrast in de straten Ademastrjitte, Hooijengastrjitte, Klompstraloane, Kloosterlaan, Kolfbaan, Tussendijken en de Poel. De schade loopt in de tienduizenden euro’s. (Zie ook de politieberichten van maandag 9 juni) Het politieonderzoek heeft tot nu toe nog geen enkel zicht op daders opgeleverd. Ook een buurtonderzoek had nog geen resultaat. Een eerdere getuigenoproep bleef zonder reactie. Gezien het tijdstip verwacht de politie toch dat er mensen zijn die tussen 00.30 en 02.30 uur iets gehoord of gezien hebben. De politie verzoekt hen, of anderen die klaarheid kunnen brengen in deze zaak, zich te melden. Zij worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat u de dader kent en de dader u, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000. Drachten: fietser gewond na aanrijdingDe politie heeft woensdagochtend een aanrijding tussen een fietser en een automobilist op de Leidijk onderzocht. De 24-jarige automobilist uit Drachten nam een binnenbocht en raakte hierbij de 68-jarige vrouw uit Drachten. De vrouw is met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Franeker: aanrijding fietser en automobilist De politie heeft woensdagmorgen op de Zevenhuizen een aanrijding afgehandeld tussen een fietser en een automobilist. Een 80-jarige vrouw uit Franeker fietste vanaf haar erf de weg op. Op datzelfde moment kwam haar 38-jarige overbuurman aangereden. De vrouw raakte de auto en viel om. Ze is met licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Heerenveen: fietser gewond bij valDe politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij een val van een fietser in de stationstunnel. De jas van de 35-jarige man kwam in zijn wiel terecht, waardoor hij ten val kwam. De man is met letsel aan zijn handen en knieën per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Leeuwarden: brand in dierenverblijf in AbbingaparkDe politie onderzoekt een brand in dierenverblijf in Abbingapark. Door nog onbekende reden ontstond woensdagmiddag de brand in het park. De brandweer heeft de brand geblust. Bij de brand  zijn geen dieren verwond geraakt, maar kwam wel asbest vrij. Dit heeft verder geen gevaar opgeleverd voor de bewoners van het aangrenzende woonwagenkamp en de woonwijk.

Witmarsum/Schettens/Wons: snelheidscontrole na klachtenDe politie heeft woensdag tussen 06:00 en 15:00 uur op verschillende locaties een snelheidscontrole gehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten van omwonenden. Op de Oude Rijksweg in Schettens werd de snelheid van 400 passanten gemeten. Hierbij constateerde de politie 140 overtredingen, waarvan de hoogst gemeten snelheid 151 kilometer per uur was. Op de Arumerweg in Witmarsum reden 136 van de 540 passanten te snel. Hier was de hoogst gemeten snelheid 85 kilometer per uur. Op de Weersweg in Wons was de hoogste gemeten snelheid 124 kilometer per uur. 105 van de 840 passanten overtraden de maximumsnelheid.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten aan voor vernieling aan auto’s De politie heeft woensdagavond in de Grote Kerkstraat een 39-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. Enkele getuigen zagen deze mannen de buitenspiegels van twee auto’s trappen en belden direct met 1-1-2. Na melding was de politie snel ter plaatse en kon de mannen op aanwijzing van de getuigen aanhouden.

Stiens: baldadige jeugdDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 15-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vandalisme. Bewoners van de Kastanjeleane zagen de jongen samen met een 18-jarige vriend alle afvalcontainers in de straat omschoppen. Toen een bewoner hier iets van zei kreeg hij een grote mond, waarop de man de politie belde. De agenten kwamen ter plaatsen en spraken de jongens aan. De politie vermoedde dat de 15-jarige jongen een valse naam opgaf en nam hem mee naar het bureau om zijn identiteit vast te stellen. Daar werd ook zijn moeder gebeld. Op het bureau bleek de vriend ook valse gegevens doorgegeven te hebben. Beide jongens zijn bekeurd voor baldadigheid en voor het opgeven van een valse naam.

112Fryslan