Fryslân, 17-07-2008 • Politieberichten van woensdag 16 juli 07.00 uur t/m donderdag 17 juli 07.00 uur

De Blesse: EUR 20.000,- beloning Justitie voor gouden tipDe Hoofdofficier van Justitie in Leeuwarden looft EUR 20.000,- uit voor de tip die rechtstreeks leidt tot de aanhouding van de dader(s) betreffende de op 23 juni 2008 gepleegde moord c.q. doodslag op de 52-jarige Ida Klijnstra-Kuipersuit De Blesse. Het Openbaar Ministerie hoopt hiermee een extra impuls aan het onderzoek te geven waardoor de politie doorslaggevende informatie ontvangt. Personen die belangrijke inlichtingen of aanwijzingen kunnen bieden worden opgeroepen om via 0900-8844 contact op te nemen met politie Fryslân, of via 0800-7000 te bellen met Meld Misdaad Anoniem. Het rechercheteam werkt nog steeds op volle sterkte (30 man) aan de zaak.

Piaam: rijden zonder rijbewijs en onder invloedDe politie heeft woensdagochtend een 42-jarige inwoner van Sneek staande gehouden op de Zeedyk. De automobilist viel de surveillerende agenten op vanwege de grote schade aan zijn auto. De man kreeg een stopteken en omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed reed, werd hij voor een ademanalyse mee naar het bureau genomen. Hier blies hij 570 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. De Sneker kon eveneens geen rijbewijs overleggen. Zijn auto werd in beslag genomen.

Jelsum: inbraak restaurantDe politie onderzoekt een inbraak in een restaurant aan de Bredyk. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men door het ingooien van een raam met een trottoirtegel binnen. Uit het pand werden twee laptops en de kassalade met daarin een geldbedrag van ruim € 700,= weggenomen. Een 33-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Drachten: politie zoekt slachtoffers diefstal portemonneeDe politie is op zoek naar slachtoffers die vanaf 1 juni van hun portemonnee beroofd zijn en hier geen aangifte van gedaan hebben. Dinsdag meldde een 48-jarige man uit Amsterdam zich op het bureau in Drachten en verklaarde bij meerdere insluipingen in openbare gelegenheden in Drachten portemonnees meegenomen te hebben. Niet alle door hem genoemde diefstallen zijn bij de politie bekend en daarom roept de politie de slachtoffers op alsnog bij het plaatselijke politiebureau aangifte te komen doen.

Sibrandabuorren: motorrijder onderuit over verkeersdrempelDe politie heeft woensdagavond een eenzijdige aanrijding afgehandeld op It Lange Ein. Een 44-jarige motorrijder uit Sellingen zag de verkeersdrempels over het hoofd en ging hierdoor onderuit. De man is per ambulance met letsel aan zijn schouder naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.

Sneek: diefstal rubberboot met buitenboordmotorDe politie onderzoekt de diefstal van een grijs/blauwe 2,85 Zodiac rubberboot met een zwarte 5 pk buitenboordmotor die in de nacht van dinsdag op woensdag uit de Houkersloot gestolen is. De touwen en een ijzeren kabel waar de boot mee vastlag, zijn doorgesneden. Een 43-jarige man uit Winsum deed aangifte.

Ameland: paarden door vlieger in slootDe politie heeft woensdagavond op de Reeweg geassisteerd om een viertal paarden uit een sloot te krijgen. Op het moment dat de 69-jarige koetsier uit Buren met zijn vierspan aan kwam rijden, kwam een vlieger vanuit de lucht met een klap op het wegdek terecht. Hierdoor raakten de paarden in paniek en belandden in de sloot. Een van de paarden raakte hierbij licht gewond en is ter plekke door de veearts behandeld. De koetsier raakte niet gewond. Wel was er was enige materiele schade aan wagen en het tuig.

Ureterp: inbraak in woningDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Lijteplein. In de nacht van dinsdag op woensdag is hier een raam opengebroken waarna sieraden, geld en computerapparatuur is meegenomen. Een 47-jarige man uit Ureterp deed aangifte.

Franeker: rijden zonder rijbewijs en onder invloedDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 32-jarige man uit Zoutkamp aangehouden op de Zuiderkade . Het rijgedrag van de man was dusdanig dat hij een stopteken kreeg. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had en hij zelf meteen aangaf niet over een rijbewijs te beschikken, werd hij meegenomen naar het bureau. Bij de ademanalyse blies de man 975 ug/l. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Morra: motorrijder onderuitDe politie heeft woensdagavond een eenzijdige aanrijding op de Hearrewei afgehandeld. Een 29-jarige motorrijder uit Brantgum schrok hier van een tegemoetkomende tractor en remde hard. Hierdoor ging de man onderuit en belandde in de berm. Hij is per ambulance met letsel aan zijn schouder naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht.

Hemrik: aanrijding op driesprongDe politie onderzoekt een aanrijding die woensdagmiddag plaats gevonden heeft op de driesprong Sparjeburd Binnewei. Een 42-jarige automobilist uit Sintjohannesga verleende geen voorrang aan een 30-jarige automobilist uit Lippenhuizen die op de voorrangsweg reed. De man uit Lippenhuizen is met kneuzingen voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De 42-jarige man is met letsel aan zijn hand per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

 

112Fryslan

})