Politieberichten Van: Donderdag 12 Oktober 2006

Politieberichten Van: Woensdag 11 Oktober 07.00 uur t/m Donderdag 12 Oktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: inbraak in bedrijf De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Greunsweg. Tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend werden uit het pand enkele computers gestolen. Het is onduidelijk hoe men binnen is gekomen. Een 49-jarige inwoner van Munein heeft namens het bedrijf aangifte gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Camminghastraat. Tussen woensdagochtend en woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Er werden onder andere een laptop en een sporttas met sportkleding weggenomen. De 32-jarige bewoner deed aangifte.

Sneek: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan De Kamp. Woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden onder andere een laptop en een mobiele telefoon weggenomen. De 60-jarige bewoonster deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: fietser gewond door aanrijdingDe politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Aldlansdyk, waarbij een 12-jarige fietser uit Leeuwarden gewond raakte. De jongen reed over het fietspad langs de Aldlansdyk en wilde bij het Drachtsterplein de weg oversteken. Hierbij heeft hij vermoedelijk een rood stoplicht genegeerd, waarna hij werd geraakt door een 35-jarige automobilist uit Balk. De jongen kwam ten val en is met schouderletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Burgum: brand in woningDe politie heeft dinsdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand op de bovenverdieping van een woning aan de Noordersingel. De brand is vermoedelijk ontstaan door een aantal brandende kaarsen, waardoor een klamboe vlam kon vatten. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping helemaal verloren ging. De overige woonvertrekken liepen veel rook- en waterschade op. Er deden zich bij de brand geen persoonlijke ongelukken voor.

Rottevalle: automobilist gewond door aanrijdingDe politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Litswei, waarbij een 19-jarige automobilist uit Drachten gewond raakte. De man kwam uit de richting van de Waldwei en nam de afrit Nytap. Onder aan de kruising van de Noorderhogeweg met de Litswei verleende hij geen voorrang aan een vrachtauto, bestuurd een 41-jarige man uit Noardburgum. Een frontale aanrijding was het gevolg. Door de klap werd de auto van de man in de berm geslingerd en kwam uiteindelijk tegen een aantal boompjes tot stilstand. De brandweer heeft, met ondersteuning van het personeel van de traumahelikopter en het ambulancepersoneel, de 19-jarige bestuurder uit zijn benarde positie moeten bevrijden.  Het slachtoffer is met letsel aan zijn bekken en hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

IJlst: politie onderzoekt insluipingDe politie stelt een onderzoek in naar een insluiping in een woning aan de Galamagracht. Tussen woensdagmiddag 12.00 uur en 15.00 uur heeft men uit de woning een tas, met daarin onder andere een mobiele telefoon, rijbewijs en bankpassen, weggenomen. De 41-jarige bewoonster deed aangifte.

Drachten: scooterrijdster gewond door aanrijdingDe politie heeft woensdagavond geassisteerd bij een aanrijding op De Bolder, waarbij een 17-jarige scooterrijdster uit Drachten gewond raakte. Het meisje verleende op de kruising van De Bolder met de Noorderhogeweg geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit de Tike. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar 17-jarige passagiere uit Drachten kwam met de schrik vrij.

Bolsward: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Marienpoort. Woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd doorzocht. Er werd een LCD-scherm weggenomen. De 25-jarige bewoonster deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan