Politieberichten Van: Woensdag 10 Januari 07.00 uur t/m Donderdag 11 Januari 07.00 uur

Munnekeburen: inbraak woningDe politie onderzoekt een woninginbraak aan de Grindweg. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn daar twee laptops, een gsm, twee digitale camera’s en documenten gestolen. Men drong het pand binnen door een ruit te forceren. Een 63-jarige inwoner van Munnekeburen deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding na openbare dronkenschapDe politie heeft woensdagochtend een 45-jarige Leeuwarder aangehouden aan de Willem Sprengerstraat. De man lag met gezichtsletsel op straat en was onder invloed van alcohol. Zijn letsel is door ambulancepersoneel verzorgd, daarna is hij door agenten naar het bureau gebracht. De man kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en is weer vrijgelaten.

Sneek: twee fietsers gewond na aanrijdingDe politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Koeriersterswei, waarbij twee 13-jarige fietsers uit Sneek gewond raakten. Een 50-jarige automobiliste uit Sneek wilde de kruising van de Koeriersterswei met de Dick Brouwerstrjitte oversteken. De vrouw zag echter twee fietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Beide jongens kwamen ten val en liepen letsel op aan hoofd en benen. Ze werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Fryslân: rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingDe politie heeft woensdag van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. Woensdagochtend werd op de A7 nabij Drachten een 24-jarige automobilist uit Harlingen aangehouden. De man bestuurde een personenauto met daaraan gekoppeld een aanhangwagen. De Harlinger reed 150 kilomter per uur, terwijl 80 kilomter per uur is toegestaan. Woensdagavond werd tijdens een snelheidscontrole op de Groningerstraatweg in Leeuwarden een 20-jarige automobilist uit Stiens aangehouden. De man passeerde een snelheidscontrole met een lasergun met 141 kilometer per uur. Op dit weggedeelte is 70 kilometer per uur toegestaan. Diezelfde avond werd in Rinsumageest op de Klaarkampsterweg een 35-jarige automobilist uit Burdaard gecontroleerd. De man reed 133 kilometer per uur, terwijl 60 kilometer per uur is toegestaan. Op de Dokkumerstraatweg in Burdaard kon de man worden aangehouden. Zijn auto werd na overleg met de Officier van Justitie in beslaggenomen. Van alle drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: man aangehouden na bezit mesDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op het Zaailand een 45-jarige Leeuwarder aangehouden. Agenten kregen een melding dat er op de Nieuwestad een man zou lopen met een groot mes. Na een zoekslag werd de Leeuwarder aangetroffen op het Zaailand. Bij zijn fouillering werd een mes aangetroffen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: woningbrand met gewondenDe politie heeft donderdagochtend hulp verleend tijdens een woningbrand in een monumentale woning aan het Fok waarbij vier personen gewond zijn geraakt. Het pand bestond uit twee woningen waarin vier bewoners aanwezig waren. De vier slachtoffers uit Heerenveen (overige personalia nog niet bekend) zijn met klachten over ingeademde rook naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. Hun toestand is redelijk. De brandweer van de gemeente Heerenveen kwam met groot materieel ter plaatse en bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping van het monumentale pand geheel verloren ging. Rond 07.45 uur werd het sein brand meester gegeven. In verband met rookontwikkeling in de richting van het naburige ziekenhuis, is contact gelegd met het ziekenhuis waarop de ventilatie tijdelijk uitgeschakeld is. De politie zorgde voor de wegafzetting en hield het publiek op afstand. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De politie start een onderzoek. 

Drachten: politie zoekt overvaller winkelDe politie is op zoek naar de dader van een overval op een winkel aan de Oosterstraat. Woensdagavond omstreeks 21.40 uur kwam een man de winkel binnen. Hij keek even rond en liep vervolgens naar de kassa om een pakje sigaretten te kopen. De medewerker van de winkel legde het pakje sigaretten op de toonbank en wilde afrekenen. De verdachte riep vervolgens dat hij de inhoud van de kassa wilde. De verbouwereerde medewerker gaf de overvaller de inhoud van de kassa. De verdachte verliet hierop de winkel en verdween in onbekende richting.  Door de politie werd direct een zoekactie in de omgeving ingesteld. Dat leverde helaas niets op. De medewerker van de winkel is opgevangen en hem is door de politie slachtofferhulp aangeboden. Er is een signalement bekend van de overvaller. Het gaat om een blanke man met lang donker donker haar, tussen de 20 en 30 jaar oud, circa 1,85 meter lang. De man droeg tijdens de overval een donker gewatteerde jas met een bontkraag en een spijkerbroek. De politie is ook op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben zij iemand zich verdacht zien ophouden in de omgeving van de Oosterstraat kort voor of na de overval. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844. 

 

112Fryslan

})