Fryslân, 07-10-2008 • Politieberichten van maandag 6 oktober 07.00 uur t/m dinsdag 7 oktober 07.00 uur

Vegelinsoord: bedreiging met een mes
De politie onderzoekt de bedreiging met een mes van een 37-jarige vrouw uit Joure. Het slachtoffer was maandagochtend rond 06.20 uur op de fiets vertrokken naar haar werk. Op de Vegelinsweg ziet zij een kleine rode auto aan de rechterzijde van de weg staan. In deze auto zitten twee mannen. Op het moment dat zij de auto nadert, stapt er een man uit die haar dwingt van de fiets te stappen. Onder bedreiging van een mes gehouden bij haar hoofd en borst, moet ze haar jas uit doen. De vrouw loopt tijdens de bedreiging enkele snijwonden op. Na een korte tijd nadert er vanuit de richting Vegelinsoord een auto. De man met het mes ziet dit en duwt het slachtoffer in de richting de sloot waar zij ook in valt. Vervolgens gaat hij er in zijn auto vandoor. Het slachtoffer kon van de man die haar aanviel het volgende signalement geven; het gaat om een licht getinte man tussen de 30 en 50 jaar, ca 1.75m lang met normaal postuur, donkere ogen, kort en donker golvend haar dat achterover is gekamd. Hij droeg een donkerkleurige bomberjack. Het signalement van de andere manspersoon in de auto is niet bekend. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen, zij worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen. Dit kan ook via telefoonnummer 0800 – 7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Fryslan: executieactie
De politie Fryslân heeft maandagmiddag en avond in de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland, Datumadeel, Achtkarspelen, Boarnsterhim en Tytsjerksteradiel een zogenaamde executieactie gehouden. Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen. In totaal werd voor € 2138,00 aan openstaande boetes geïnd en werden vier personen aangehouden omdat zij nog een gevangenisstraf moeten uitzitten.

Burgum: aanrijding fietsster
De politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Dokter B. Hornstrasingel. Een 66-jarige fietsster uit Burgum reed over deze weg toen een 81-jarige plaatsgenoot met haar auto kort voor de kruising met Bulthuissingel de fietsster wilde inhalen. Op het moment dat de automobiliste wilde passeren sloeg de fietsster naar links af. Dit met een frontale aanrijding tot gevolg. Door de klap kwam de fietsster enkele meters verderop op het midden van de rijbaan terecht. Ter plaatse komende ambulancepersoneel kon de hulpverlening overnemen van twee omstanders die met eerste hulp waren begonnen. De fietsster is met ernstig letsel per helikopter overgebracht naar het UMCG in Groiningen. De Verkeers Ongevallen Analyse onderzoekt de precieze toedracht van het ongeluk.

Rohel: aanrijding bromfietser
De politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op Vierhuisterweg. Een 30-jarige automobilist reed op de N924 in de richting van Oosterzee toen ter hoogte van de parallelweg Vierhuisterweg een fietser voor hem de weg overstak. Hierop zag hij een 16-jarige bromfietser uit Echtenerbrug ook oversteken. De automobilist probeerde nog uit te wijken maar kon een aanrijding met de 16-jarige jongen niet voorkomen. De bromfietser is met letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: in bezit van drugs
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op de Nieuwstad. Vergezeld van een andere persoon zagen surveillerende agenten nabij de Doelesteeg de man wildplassen. Toen de agenten de man hiervoor wilde staande houden ging hij er al rennend vandoor de Doelesteeg in. Op de Nieuwstad kwam de agenten de verdachte wederom tegen en liep vervolgens weer hard weg. Uiteindelijk kon de man na een korte worsteling worden overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau bleek hij een hoeveelheid drugs, vermoedelijk cocaïne bij zich te hebben. Voor verder onderzoek is de Leeuwarder ingesloten.

112Fryslan

})