Politieberichten Van: Maandag 6 November 07.00 uur t/m Dinsdag 7 November 07.00 uur

Terschelling West: pot met buxusboom gestolenEen 41-jarige inwoner van Terschelling West heeft maandag aangifte gedaan van diefstal van een pot met daarin een buxusboom. In de nacht van zaterdag op zondag werden de pot en de boom van zo’n 80 centimeter bij de voordeur van de woning aan de Parnassiaweg weggenomen. Omdat het geheel behoorlijk zwaar is, is vermoedelijk gebruik gemaakt van een kar of het is achter op een fiets vervoerd.

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Auke Stellingwerfstraat. Zondagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werd een compressor weggenomen. Een 52-jarige inwoner van Nijemirdum deed aangifte.

Ryptsjerk: automobilist gewond door aanrijdingDe politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een aanrijding op Rijksstraatweg, waarbij een 31-jarige automobilist uit Burdaard gewond raakte. Een 35-jarige automobilist uit Munnekezijl negeerde vermoedelijk het rode stoplicht, een aanrijding met de automobilist uit Burdaard was het gevolg. De man uit Munnekezijl kwam met de schrik vrij. De man uit Burdaard werd met nek- en schouderletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Twijzelerheide: rijden onder invloedDe politie heeft maandagmiddag op de Bjirkwei een 43-jarige automobiliste uit Twijzelerheide aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de auto staan en dachten in eerste instantie dat er niemand in zat. Plots zagen ze een vrouw omhoog komen die pogingen ondernam om haar auto te starten. Dit ging echter met dusdanig veel moeite dat de agenten besloten om de vrouw te controleren. Ze bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies ze 1015 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan het Kaatsland. Tussen maandagochtend en maandagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere een laptop en twee spelcomputers weggenomen. De 28-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: inbreek in kantine De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kantine van een sportvereniging aan het Kalverdijkje. Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de kantine werd een televisie weggenomen. Namens de vereniging moet nog aangifte worden gedaan.

Leeuwarden: coniferenhagen in brandDe politie stelt een onderzoek in naar brandstichtingen in twee coniferenhagen aan de Daslook en Froskepolle. Maandagavond omstreeks 21.30 uur moest de brandweer voor de eerste keer in actie komen. Op de Daslook bleek een coniferenhaag in brand te staan. Nog geen uur later was het wederom raak. Op de Froskepolle stond een haag over de lengte van zo’n 12 meter in brand. Ook deze brand is door de brandweer geblust.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan