Politieberichten Van: Maandag 5 Februari 07.00 uur t/m Dinsdag 6 Februari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: onderwerpen uitzending PlysjepostDinsdag 6 februari wordt in het opsporingsprogramma Plysjepost weer de hulp van het Friese kijkerspubliek gevraagd bij het oplossen van een aantal zaken. Plysjepost geeft de details. Daaronder meer aandacht voor de aanranding van een 15-jarige meisje in de Kanaalstraat op maandag 15 januari in Grou, een overval op een tankstation aan de Burgemeester Falkenaweg op vrijdag 26 januari in Heerenveen en beelden van een man die op zondag 21 januari in Zwaagwesteinde met een gestolen pinpas geld pint.  Plysjepost is dinsdagavond op Omrop Fryslân te zien om 18.45 uur en wordt om 20.45 uur en 22.45 uur herhaald. Het programma wordt gemaakt door Omrop Fryslân in samenwerking met de politie Fryslân en het Openbaar Ministerie.

Dokkum: politie zoekt getuigen van vernielingDe politie zoekt getuigen van de vernieling van pui van een woning aan de Kobbe door vuurwerk. Zaterdagnacht omstreeks 00.15 uur uur werd een ruitje van de voordeur vernield, waarna een zwaar stuk vuurwerk naar binnen werd gegooid. Door de klap raakte de pui van de woning beschadigd en ook in de woning zelf ontstond de nodige schade aan onder het parket en lampen. De politie komt graag in contact met getuigen van deze vernieling. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.   Beetsterzwaag: inbraak in winkelDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Hoofdstraat. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de winkel werd een geldbedrag weggenomen. Een 57-jarige winkelier uit Beetsterzwaag deed aangifte.

Lemmer: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan het Lemsterpad. Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Ook in het pand zelf werd een deur van een voorraadruimte geforceerd. Uit deze ruimte werden diverse handgereedschappen weggenomen. Namens het bedrijf deed een 46-jarige inwoner van Echten aangifte.

Stiens: inbraak in bibliotheekDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bibliotheek aan de Pyter Jurjensstrjitte. Tussen vrijdagavond en maandagochtend kwam men na het forceren van een deur. Uit het pand werd onder andere een computer en geldbedrag van enkele tientallen euro’s weggenomen. Namens de bibliotheek deed een 57-jarige inwoonster van Hallum aangifte.

Leeuwarden: politie houdt man aan na brandstichtingDe politie heeft maandagavond in de Carel van Manderstraat een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van brandstichting. De man had twee containers met huisvuil in brand gestoken. Een oplettende buurtbewoner waarschuwde de brandweer en ging achter de verdachte aan. Hij achterhaalde de 21-jarige man en hield hem vast tot dat de politie was gearriveerd. De verdachte werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

 

112Fryslan