Politieberichten Van Dinsdag 5 December 2006

Politieberichten Van: Maandag 4 December 07.00 uur t/m Dinsdag 5 December 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Fryslân: aankondiging snelheidcontroles week 49Bureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân gaat in week 49 op snelheid controleren op de volgende Fryske Diken: dinsdagmiddag op de N358, afslag Rotonde Surhuisterveen – afslag Folgersterlaan, op donderdagochtend op de afslag N381, afslag Oosterwolde Noord – afslag  Oosterwolde en vrijdagochtend op de N910, Rondweg Dokkum – afslag Westergeest. Naast deze aangekondigde snelheidscontroles vinden er ook op andere Fryske Diken controles plaats.

Smallingerland/Opsterland: controle op autogordels bij kinderenDe politie en Veilig Verkeer Nederland hebben in de maanden oktober en november uitvoerig gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Deze controles vonden plaats in de omgeving van ruim 30 basisscholen in de gemeenten Smallingerland en Opsterland. Tijdens de controles ontvingen 91 ouders een bekeuring omdat één of meerdere kinderen niet op de juiste wijze werden vervoerd. Zo waren er kinderen die staand naast de ouder het dashboard vasthielden, zonder zittingverhoger in een gordel zaten of geen gordel droegen. De reacties op deze controles waren positief, ondanks dat een aantal ouders een bekeuring heeft gekregen. Tijdens de controle ontvingen alle kinderen een Goochem, het welbekende gordeldier. De politie gaat ook het komend jaar weer bij diverse basisscholen controleren.

Franeker: fietsster gewond door aanrijdingDe politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Hertog van Saxenlaan, waarbij een 39-jarige fietsster uit Franeker gewond raakte. Een 16-jarige bestuurder van een scooter uit Menaldum reed over het fietspad. Volgens twee getuigen reed de vrouw op de verkeerde weghelft, waarna ze frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende scooter. De bestuurder van de scooter en de fietsster kwamen beide ten val. De jongen uit Menaldum moest zich onder behandeling van een dokter stellen. De vrouw is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden/Sneek/Makkum: politie houdt executieactieDe politie Fryslân heeft maandag in Leeuwarden, Sneek en Makkum een zogenaamde executieactie gehouden. Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen. Tijdens deze actie werden 36 adressen bezocht, waarbij voor 750 euro aan openstaande boetes werd geïnd. Ook werden 9 mannen en 1 vrouw aangehouden omdat ze in totaal nog voor 75 dagen aan gevangenisstraffen hadden openstaan. Een 23-jarige inwoner van Leeuwarden nam een aanzienlijk deel voor zijn rekening. Hij had nog een straf van 16 dagen openstaan.

Heerenveen: politie onderzoekt diefstal Peugeot 307De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een witte Peugeot 307 met kenteken 63-NL-FP. De auto werd maandagavond tussen 19.15 uur en 21.30 uur vanaf het Ernst van Harenplein gestolen. De 61-jarige eigenaar uit Nieuwehorne volgde een cursus in een gebouw in de nabijheid van het plein. Toen hij na afloop op zoek ging naar zijn auto bleek deze niet meer op het parkeerterrein te staan. De man heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: fietsster gewond door aanrijdingDe politie heeft maandagavond geassisteerd bij een aanrijding op de Jansoniusstraat, waarbij een 36-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. Een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden reed over de Jansoniusstraat en wilde de Huizumerlaan oprijden. Hierbij zag hij de fietsster, die geen licht voerde, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De vrouw kwam ten val en werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Franeker: fietser gewond door aanrijdingDe politie heeft maandagavond geassisteerd bij een aanrijding op de Vijverstraat, waarbij een 68-jarige fietser uit Franeker gewond raakte. Een 33-jarige automobiliste uit Harlingen wilde de Vijverstraat oprijden en zag daarbij de fietser over het hoofd. De man probeerde nog de auto te ontwijken, maar kwam ten val. Het slachtoffer is met knieletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Archipelweg. Dinsdagochtend vroeg kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een kantoor werd een flatscreen weggenomen. Namens het bedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan