Politieberichten Van Maandag 30 Oktober 07.00 uur t/m Dinsdag 31 Oktober 07.00 uur

Workum: diefstal vanaf schepenDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van apparatuur uit twee schepen in de haven aan de Hylperdijk. In de nacht van zondag op maandag werden er uit de schepen onder andere een luchthoorn, 50 meter touw en een kompas weggenomen. De eigenaren, 49-jarige inwoonster en een 36-jarige inwoner van Workum, deden aangifte.

Sneek: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Frederik Hendrikstraat. Tussen donderdagavond en maandagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden twee boormachines, een koffiezetapparaat en een schuurmachine  weggenomen. De 26-jarige bewoonster deed aangifte.

Gorredijk: politie treedt op bij ongeregeldheden na afloop van najaarsmarktDe politie heeft maandag in het centrum van Gorredijk zeven mannen aangehouden naar aanleiding van ongeregeldheden na afloop van de najaarsmarkt. Ze worden verdacht van onder andere mishandeling, het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging.

Na afloop van de najaarmarkt ontstond er in de Hoofdstraat omstreeks 18.00 uur door nog onbekende oorzaak een vechtpartij waarbij diverse personen met elkaar op de vuist gingen. Een 21-jarige inwoner van Gorredijk sloeg hierbij een man neer. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie besloot om de 21-jarige man aan te houden. Een 31-jarge inwoner uit Gorredijk probeerde dit te verhinderen door een agent op zijn achterhoofd te slaan. Ook hij werd aangehouden. Tijdens de twee aanhoudingen groeide het aantal omstanders en de politie kon dan ook met moeite de menigte op afstand houden. Door de inzet van agenten uit andere delen van Fryslân keerde de rust terug.

Later die avond ontstonden nog een aantal kleine vechtpartijen. Hierbij werden vier mannen in de leeftijd van 19 tot 31 jaar uit Gorredijk en 32-jarige inwoner van Jubbega aangehouden voor mishandeling, het niet voldoen aan bevel of vordering of belediging.

Alle zeven verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Gorredijk: rijden onder invloedDe politie heeft maandagavond een 17-jarige bestuurder van een scooter aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De jongen werd aangehouden omdat hij door de Hoofdstraat reed zonder helm. Omdat er vermoeden bestond dat hij had gedronken werd de bestuurder overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 640 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.

Leeuwarden: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de J.H. Knoopstraat. Tussen donderdagavond en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een kantoor werd een computer weggenomen. Namens de school deed een 39-jarige inwoonster van Leeuwarden aangifte.

Wolvega: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Keiweg. Men kwam maandagavond binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werden enkele computers weggenomen. Namens het bedrijf deed een 55-jarige inwoner van Wolvega aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Haulerwijk: dood Ooms opnieuw in Opsporing Verzocht en PlysjepostOM looft beloning uit voor gouden tip

De gewelddadige dood van Marinus Ooms wordt dinsdagavond opnieuw behandeld in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Plysjepost. Vrijdag 27 oktober zijn de opnames gemaakt voor beide opsporingsprogramma’s. Daarin wordt een sfeerbeeld van de persoon en de levenswijze van het slachtoffer geschetst.

Iedereen die helderheid in deze zaak kan brengen wordt opgeroepen zich te melden. In deze uitzendingen zullen enkele bijzonderheden over het misdrijf worden verteld, in de hoop dat kijkers, die iets weten of gehoord of gezien hebben, zullen reageren. Om de kans op de “gouden” tip te versterken, looft de hoofdofficier van justitie in Leeuwarden een beloning van € 20.000,- uit voor de tip die leidt tot het oplossen van dit ernstige misdrijf.

Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 17 oktober op Nederland 1 om 21.50 uur en wordt herhaald op woensdag 18 oktober omstreeks 13.15 uur. Plysjepost wordt uitgezonden op dinsdag 17 oktober door Omrop Fryslân om 18.45 uur en wordt daarna tot de volgende ochtend elke twee uur herhaald.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})