Politieberichten Van: Dinsdag 31 Juli 07.00 uur t/m Woensdag 1 Augustus 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Joure: woninginbraakDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Boeijer die dinsdagnacht plaatsvond. Uit de woning zijn gsm’s, geld en laptops weggenomen. Men drong het pand binnen door een raam te forceren. Een 49-jarige inwoner van Joure deed aangifte.

Terwispel A7: vrachtwagenchauffeur gewond door eenzijdige aanrijdingDe politie heeft dinsdagochtend op de A7 geassisteerd bij een eenzijdig ongeval met een vrachtauto. Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Niekerk Grootegast kwam met zijn combinatie door onbekende oorzaak in de berm terecht. De truck met oplegger raakte daarbij een ANWB-bord en kwam in een acht meter brede sloot tot stilstand. De chauffeur is met hoofdpijnklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. Twee bergingsauto’s en een kraanauto haalden de vrachtwagencombinatie uit de sloot.

Opeinde: personenauto gestolenDe politie onderzoekt de diefstal van een personenauto die in de nacht van maandag op dinsdag vanaf de Dokter Siebingasingel werd weggenomen. Het betrof een zwarte Kia Rio 1.3, met het kenteken 68-PZ-DR. Een 39-jarige inwoonster van Opeinde deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak ijzerhandelDe politie onderzoekt een inbraak die afgelopen vrijdag in een winkel aan de Archimedesweg plaatsvond. Meerdere apparaten werden gestolen, waaronder boormachines, decoupeerzagen en diverse soorten freesmachines. Men drong het pand binnen door een raam te forceren. Een 43-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Sneek: automobiliste gewond door aanrijding De politie heeft dinsdagochtend hulp verleend bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de Leeuwarderweg. Een 31-jarige automobiliste uit Dedgum wilde linksaf slaan om de Jachthavenstraat in te rijden. Ze merkte daarbij te laat op dat haar een auto tegemoet kwam, die bestuurd werd door een 20-jarige inwoner van Sneek. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beide auto’s tegen een muur tot stilstand kwamen. De automobiliste liep nekletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuwarden: auto gestolenDe politie onderzoekt de diefstal van blauwe Range Rover met het kenteken 57-GH-SJ. De auto werd dinsdag tussen 15.00 en 15.30 uur gestolen vanaf de Oosterbuurt. De 33-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Ouwsterhaule: aanrijding onder invloedDe politie heeft dinsdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 55-jarige automobilist uit Lemmer, die onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. De man was op de Rijskweg A6 ter hoogte van Ouwsterhaule op een voor de brug stilstaande auto gebotst. De 37-jarige bestuurder uit Gorredijk van deze auto bleef daarbij ongedeerd. De automobilist uit Lemmer moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 520 ug/l, werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: aanhouding na winkeldiefstal en bedreigingDe politie heeft dinsdagmiddag een 38-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en bedreiging. De man was in twee winkels aan De Centrale betrapt op winkeldiefstal en had vervolgens winkelpersoneel bedreigd met een mes. De gewaarschuwde politie kon de man op grond van het opgegeven signalement op het plein voor de winkels aanhouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: motorrijder gewond.De politie heeft dinsdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op de Troelstraweg. Een 56-jarige motorrijder uit Leeuwarden zag te laat dat een aantal auto’s ter hoogte van de vliegbasis stond te wachten voor een verkeerslicht. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

Fryslân: rijden onder invloed – rijbewijzen ingevorderdDe volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal en moeten bij het CBR een cursus alcohol en verkeer volgen.De Blesse, dinsdagavond, Markeweg, 21-jarige BEGINNEND automobilist uit Steenwijk, 375 ug/l, rijverbod voor 5 uren.Lemmer, woensdagmorgen, Nieuwburen, 23-jarige BEGINNEND automobilist uit Lemmer, reed onder invloed op brommer, 380 ug/l, rijverbod voor 5 uren.Leeuwarden, woensdagmorgen, Archipelweg, 24-jarige automobilist uit Dordrecht, niet in bezit van rijbewijs, 315 ug/l, aangezien bestuurder al meerdere malen in betrapt op rijden zonder rijbewijs is auto in beslag genomen.

 

112Fryslan