Leeuwarden, 30-09-2008 • Politieberichten van maandag 29 september 07.00 uur t/m dinsdag 30 september 07.00 uur.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten aanDe politie heeft maandag twee verdachten aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling van fietsen. Maandagochtend vroeg zagen agenten een 24-jarige inwoner van Leeuwarden fietsen over de Nieuwestad. Het viel de agenten op dat er geen sleutel in het slot zat. Een teken dat het slot van de fiets met een loper is geopend. De 24-jarige werd aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de man het bureau verlaten. Maandagavond zagen surveillerende agenten een 29-jarige inwoner van Leeuwarden fietsen over de Groningerstraatweg. Het viel de agenten op dat het slot van de fiets was doorgeflext. De Leeuwarder werd staande gehouden, waarna een controle volgde. De fiets bleek als gestolen te zijn gesignaleerd in het fietsdiefstalregister van de RDW. De Leeuwarder werd hierop aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de man het bureau weer verlaten.

Nijelamer: diefstal buitenboordmotorDe politie onderzoekt de diefstal van een buitenboordmotor vanaf een motorboot aangemeerd aan De Schipsloot. De buitenboordmotor, een blauwe Yamaha EL 20 pk was bevestigd aan een Cresent motorboot. De eigenaar, een 40-jarige man uit Nijelamer, deed aangifte.

Heerenveen: politie onderzoekt vernielingen De politie onderzoekt de vernielingen in een school in aanbouw aan de Dominee Kingweg. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend werden er drie ruiten ingegooid met bakstenen. Daarnaast werd een pui werd vernield. In het pand zelf werd op twee plaatsen brand gesticht. Tevens werden uit de school in aanbouw een radio, twee haspels een tegelsnijder gestolen. Namens het gedupeerde bouwbedrijf deed een 47-jarige inwoner van Mantgum aangifte.

Leeuwarden: kelderboxen opengebrokenDe politie onderzoekt de inbraken in kelderboxen van een appartementencomplex aan de Eikenstraat. Maandagmiddag werden de deuren van zeven boxen ingetrapt. Hierdoor ontstond veel schade. Uit één van de boxen was een fiets gestolen. Een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte. Mogelijk dat er uit de andere boxen ook nog goederen zijn gestolen.

Rottevalle: politie houdt verdachte aan voor diefstal velgen De politie heeft maandagmiddag in Donkerbroek een 59-jarige inwoner van het dorp aangehouden op verdenking van de diefstal van velgen. Een agent was onderweg naar zijn werk toen hij een man zag staan op de carpoolplaats aan de Litswei in Rottevalle. De man stond tussen twee auto’s in en keek steeds om zich heen. Dit gedrag viel dusdanig op dat de agent besloot te keren. Hij reed de carpoolplaats op en op dat moment reed de 59-jarige man net weg. Het kenteken van zijn auto werd genoteerd en tevens het kenteken van de auto waar de man naast had gestaan. ’s Avonds besloot de agent te bellen met de eigenaresse van de auto waar de Donkerbroeker naast had gestaan. De vrouw vertelde dat ze haar auto had geparkeerd op de carpoolplaats in Rottevalle en dat ’s middags bij terugkomst de siervelgen van haar auto waren gestolen. Hierop werd besloten om een bezoekje te brengen bij de man in Donkerbroek. Hij ontkende in eerste instantie iets met de diefstal te maken te hebben. Wel mochten de agenten de velgen van zijn auto meenemen. De 59-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor bekende hij de diefstal. Er werd proces-verbaal opgemaakt, waarna de Donkerbroeker het politiebureau mocht verlaten.

112Fryslan

})