Politieberichten Van: Maandag 25 December 11.00 uur t/m Dinsdag 26 December 11.00 uur

Boornbergum: ongeval met letselDe politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een ongeval met letsel op de Dykfinne. Daar kwam een 82-jarige fietsster uit Nij Beets ten val. Al fietsend, naast haar man, was zij door onbekende oorzaak ten val gekomen. De vrouw is, vermoedelijk met een gebroken heup, overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Harlingen: inbraak horecagelegenheidMaandagochtend is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Voorstraat. Men kwam binnen door een toegangsdeur te verbreken. Gestolen zijn een kassalade en wat geld uit een gokkast. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 24-jarige inwoner van Harlingen.

Leeuwarden: vrouw aangehouden na brandstichtingDe politie heeft maandag omstreeks 18.00 geassisteerd bij een brand in een woning aan de Hooidollen. Er werd een brandlucht geroken, maar er werd niet open gedaan. Hierop heeft de brandweer de deur geforceerd. In de woning stonden enkele pannen op de grond, met daarin verbrand papier. Omdat dit duidde op brandstichting, werd de 56-jarige bewoonster, die wel thuis was, aangehouden. Uit voorzorg is de vrouw, die misschien rook had binnengekregen, overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Daar is de vrouw eveneens onderzocht door een psychiater, waarna de vrouw inzake de wet BOPZ is opgenomen.

Leeuwarden: inbraak woningDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Waling Dijkstrastraat. De inbraak vond maandag plaats tussen 12.00 en 22.30 uur. Men kwam binnen door de deur te forceren. Gestolen is een laptop. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Damwoude: drie verdachten aangehoudenDe politie heeft maandagavond drie verdachten aangehouden voor bedreiging, openlijk geweld tegen goederen en voor het in het bezit hebben van vuurwerk. Een 35-jarige inwoner van Driesum gooide laat op de avond in de tuin van een woning aan de Johannes Douwesweg diverse malen zwaar vuurwerk. Ook toen de politie in de woning was, werd zwaar vuurwerk gegooid. Hierop ging de politie naar buiten en werd een stopteken met een staaflamp gegeven aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door de 35-jarige Driesumer. Omdat de bestuurder door wilde rijden, pakte de agent zijn pistool. Hierop minderde de bestuurder snelheid, opende het raampje en gooide nogmaals vuurwerk uit de auto. Daarna stapte de man uit en werd aangehouden. Ook zijn twee inzittenden, twee vrouwen uit Damwoude van 23 en 31, zijn aangehouden. Aangifte is gedaan door een 34-jarige inwoonster van Damwoude.

Drachten: inbraak woningDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Kievitstraat. De inbraak vond maandag plaats tussen 16.00 en de vroege dinsdagochtend. Men kwam binnen door een raam te forceren. Gestolen zijn een muziekinstallatie, een dvd-speler en enkele sieraden. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 33-jarige inwoner van Drachten.

Lemmer: verdachte aangehouden voor vernielingDe politie heeft een 19-jarige inwoner van de gemeente Lemsterland aangehouden voor vernieling van een verkeersbord. Het betreft een bord ‘geslotenverklaring’. De vernieling vond plaats op de Kortestreek. De man behoorde tot een groepje van vijf. Toen de politie de taxi, waarin het groepje reed, naar het bureau dirigeerde kwam al snel de juiste verdachte naar voren. De man werd na verhoor weer heengezonden.

Leeuwarden: te veel gedronken, rijbewijs ingevorderdZondag om 06.40 uur zag de politie – een agent op weg naar zijn werk, in uniform gekleed – een 22-jarige automobiliste uit Damwoude rijden over de Dammelaan. De vrouw viel op omdat ze de gehele rijstrook nodig had. Bij de afslag E10 reed de vrouw door rood, de afslag naar Oentsjerk nemend. De agent bleef de vrouw volgen. Op de Lauwersseewei nam de vrouw de afslag Eeltjemeer. In Damwoude sloeg de vrouw de Achterwei in, waar ze een doodlopende weg inreed. Hier werd de vrouw aangehouden. Op het bureau blies de vrouw, een beginnend bestuurster, 620 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Ook het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Leeuwarden: inbreker aangehoudenDe politie heeft dinsdag om 07.30 uur een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Een getuige had een ladder zien staan tegen het pand van een winkel aan de Bagijnesteeg. De politie, die snel ter plaatse was, zag de inbreker boven uit een raampje komen van een winkel aan de Nieuwestad. De man moest naar beneden komen en werd aangehouden. De verdachte had enkele sieraden gestolen, die door de politie in beslag zijn genomen.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})