Politieberichten Van: Maandag 23 Oktober 07.00 uur t/m Dinsdag 24 Oktober 07.00 uur

Lemmer: politie onderzoekt diefstal VW Golf De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een zwarte VW Golf met kenteken 64-DN-BP. De auto werd in de nacht van zondag op maandag weggenomen vanaf de Zijlroede. De 22-jarige eigenaar uit Lemmer deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Tadingastraat. Tussen vrijdagavond en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werden twee computers weggenomen. Een 40-jarige inwoner van Vries deed namens het bedrijf aangifte.

Drachten: hennepkwekerij door politie opgeroldDe politie heeft maandagmiddag in een pand aan De Singel een hennepkwekerij opgerold. Na een tip werd in de kelder van het pand een hennepkwekerij aangetroffen. Omdat er net was geoogst is alleen de apparatuur in beslaggenomen en vernietigd.  De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Noordwolde: politie houdt twee jonge insluipers aanDe politie heeft maandagmiddag twee jongens van 14 en 15 jaar uit Noordwolde en Beetsterzwaag aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning op de Mandehof door insluiping. Ook bij twee andere woningen in deze straat hadden de jongens geprobeerd binnen te komen. Door kordaat optreden van de bewoners lukte dit niet. Omdat de politie beschikte over een goed signalement konden de verdachten later die middag in een woning in Noordwolde worden aangehouden. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: inbraak in instellingDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een instelling aan de Egelantierstraat. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een spelcomputer met randapparatuur weggenomen. Een 51-jarige inwoner van Leeuwarder deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Garyp – Waldwei: gewonde door eenzijdig ongevalDe politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Wâldwei nabij Garyp. Een 31-jarige automobiliste uit Dronrijp kwam vermoedelijk met de linkerwielen in de middenberm terecht en verloor de macht over het stuur. Het voertuig schoot over de weg, raakte enkele verkeersborden en kwam vervolgens op de kop in de berm terecht. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: stenengooier door politie aangehouden De politie heeft maandagavond op de Raaigras een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Ter hoogte van de Drachtsterbrug gooiden drie mannen met stenen naar een bus met daarin supporters van Go Ahead Eagles. De inzittenden van de bus hadden de wedstrijd  tegen Cambuur  Leeuwarden bezocht en waren weer op de terugweg richting Deventer. Bij het zien van de politie gingen de drie verdachten er in een auto vandoor. Na een achtervolging werd de auto aangetroffen op de Raaigras. De inzittenden waren echter gevlogen. Tijdens het wegslepen van de auto kwam de eigenaar aanlopen. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de andere twee mannen. De wedstrijd verliep overigens rustig.

Leeuwarden: auto in brandDe politie heeft maandagavond op het Molenpad de brandweer van Leeuwarden geassisteerd bij het blussen van een autobrand. Door vermoedelijk kortsluiting was brand ontstaan in de auto van een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig veel schade opliep.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan