Fryslân, 22-07-2008 • Politieberichten van maandag 21 juli 07.00 uur t/m dinsdag 22 juli 07.00 uur.

Stavoren: eenzijdig ongeval fietssterDe politie heeft maandagmiddag een eenzijdig ongeval afgehandeld op de Zuiderweg. Een 12-jarige meisje uit Haarlem was daar met haar fiets over de kop geslagen. Met de wind in de rug en met volle vaart verloor zijn beneden bij het Rode Klif de macht over het stuur. Per ambulance is zij met een hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Makkum: beginnend bestuurder, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Idsegahuizum. Surveillerende agenten kwamen de auto tegen vanaf het feestterrein van Makkum waarna hij een stopteken kreeg. Omdat hij gedronken bleek te hebben werd de bestuurder naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Daar blies hij 905 ug/l, waarop proces-verbaal tegen de beginnend bestuurder werd opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van 13 uren opgelegd.

Joure: A7 eenzijdig ongeval, rijden onder invloedDe politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige automobilist uit Langezwaag. De bestuurder, komende uit de richting van Sneek, was op de rotonde rechtdoor gereden, dwars door verkeersborden heen en in de greppel beland. De man probeerde nog weer weg te rijden maar dit lukte niet meer. Na een blaastest ging de man mee naar het bureau waar de ademanalyse het resultaat van 1155 ug/l gaf. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs ingevorderd.   

Dokkum: getuigenoproepDe politie zoekt getuigen van het doorrijden na een aanrijding op de Markt afgelopen donderdagochtend 17 juli. Een 39-jarige vrouw uit Oenkerk parkeerde haar blauwe Audi A3 op het parkeerterrein. Toen zij om 11.00 uur weer bij haar auto kwam zat er een forse deuk aan de linkervoorzijde. Twee getuigen van de aanrijding meldden zich bij deze mevrouw en hadden gezien dat een nog aanwezige auto de schade had veroorzaakt. Het kenteken werd genoteerd. De mevrouw vergat helaas de namen van de getuigen te noteren. De politie roept deze getuigen op zich alsnog te melden zodat proces verbaal kan worden opgemaakt tegen de veroorzaker van deze aanrijding. Zij kunnen contact met de politie via telefoonnummer: 0900 – 8844. 

 

112Fryslan

})