Politieberichten Van: Maandag 1 Januari 13.00 uur t/m Dinsdag 2 Januari 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Kingmastate. Tussen zondagmiddag en maandagmiddag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de woning werden onder andere een dvd-speler, een lcd-tv en een draagbare dvd-speler weggenomen. De 43-jarige bewoner deed aangifte.

Wijnaldum: brand in schuurDe politie heeft maandagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand in een schuur achter een woning aan de Siverdaleane. Door nog onbekende oorzaak ontstond brand in de schuur. Door omwonenden werd een tractor uit de schuur gehaald. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de schuur volledig verloren ging. Bij de brand deed zich geen persoonlijk letsel voor.

Heerenveen A7: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van medicijnenDe politie heeft maandagmiddag op de A7 nabij Heerenveen een 46-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van medicijnen en/of drugs. De bestuurder viel op omdat hij slingerde en omdat zijn remlichten uit en aan gingen. Na een stopteken werd de man gecontroleerd. Hij verklaarde dat hij mogelijk te veel aan medicijnen had geslikt. Hierop werd besloten om de Amsterdammer over te brengen naar het politiebureau voor een bloedproef. Naast een rijverbod van twaalf uur en een proces-verbaal, werd ook het rijbewijs van de man ingevorderd.

Garyp Waldwei: rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertredingDe politie heeft maandagmiddag op de Waldwei nabij Garyp het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit Heerenveen ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man passeerde de snelheidscontrole met een lasergun met ruim 156 kilometer per uur. Op de Waldwei is 100 kilometer per uur toegestaan en daarom werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Menaldum: brand in woningDe politie heeft maandagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in een woning aan het Skilpaed. De bewoner had een kerstboom met echte kaarsjes erin. De boom vatte vlam en het lukte de man niet om het vuur uit te krijgen. De brandweer heeft uiteindelijk de brand geblust. De woonkamer leip veel water- en roetschade op.

Drachten: jongens aangehouden na mishandelingDe politie heeft maandagavond op de Gernaerd vier jongens van 13, 15, 15 en 16 jaar uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling van een 72-jarige inwoner van Drachten. De man de jongens aangesproken omdat ze vuurwerk richting zijn woning gooiden. De vier gaven de Drachtster een duw, waarna de man ten val kwam. Hij liep hierbij letsel op aan zijn heup en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na korte zoektocht konden de vier jongens in de omgeving worden aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal werden de vier overgedragen aan de ouders.

Sneek: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Schoenmakersstraat. Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het panden werden een aantal computers, een laptop en een telefoon weggenomen. Namens het bedrijf deed een 40-jarige inwoner van Sneek aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: man aangehouden na geluidsoverlastDe politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in een woning aan de Wismastate een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van geluidsoverlast en belediging. Omwonenden hadden de politie gebeld omdat de Leeuwarder hen uit de slaap hield door veel lawaai te maken. In eerste instantie wilde de man zijn voordeur niet openen. Na lang aandringen deed de verdachte toch zijn deur open. Toen de agenten hem verzochten om de radio uit te zetten weigerde hij wederom elke medewerking en begon de agenten te beledigen. Hierop werd besloten om de man aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: rijden onder invloedDe volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd, straatnaam, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Maandagavond, Oostergoweg, een 58-jarige automobilist uit Leeuwarden, 600 ug/l, rijverbod van zes uur. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Maandagavond, Schrans, een 59-jarige automobilist uit Leeuwarden, 485 ug/l, rijverbod van vijf uur.

 

112Fryslan