Fryslân, 17-06-2008 • Politieberichten van maandag 16 juni 07.00 uur t/m dinsdag 17 juni 07.00 uur

Fryslân: snelheidscontroles De politie heeft maandag snelheidscontroles gehouden op locaties waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer. Op de Gedempte Vaart in Surhuisterveen reden van de 874 gecontroleerde voertuigen 153 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Op de Saatsenwei in Engwierum 234 voertuigen gecontroleerd waarvan er 57 sneller reden dan de 80 km/u die daar is toegestaan. Hier was 123 km/u de hoogst gemeten snelheid. Op de Woudweg in Dokkum, waar 50 km/u is toegestaan, werden 579 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 75 te snel, met 98 km/u als negatieve uitschieter. In Oudemirdum werd op de Jan Schotanuswei gecontroleerd. Daar reden van de 180 gecontroleerde voertuigen 50 te snel; 93 km/u was hier de hoogst gemeten snelheid. Op de Beuckenswijkstraat in Sondel werden 290 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 18 sneller dan de toegestane 50 km/u, met 74 k/u als hoogst gemeten snelheid. Tenslotte werden op de Spanjaardsdyk in Sloten 540 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 88 sneller dan 50 km/u. Hier was 91 km/u de hoogst gemeten snelheid.

Metslawier: fietsster gevallen De politie heeft maandagavond hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Master Fan Loanstrjitte. Een 75-jarige fietsster uit Dokkum was daar door nog onbekende oorzaak ten val gekomen. Het slachtoffer werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht.

Bolsward: fietsster ten val De politie heeft maandagavond geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Turfkade. Een 74-jarige inwoonster van Bolsward was daar met haar fiets gevallen. Ze liep daarbij verwondingen op aan haar arm, been en hoofd. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd.

Heerenveen: zonder rijbewijs De politie heeft maandagavond een 31-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De man bleek bij een controle op De Zanden niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Heerenveen: rijbewijs ingevorderd De politie heeft dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige inwoner van Lemmer. De man viel op doordat hij moeite had zijn voertuig te parkeren. Hij gaf toe een hoeveelheid amfetaminen te hebben gebruikt, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht voor het afnemen van een bloedproef. Daar werd tevens zijn rijbewijs ingevorderd. 

112Fryslan

})